Tisdag 28 Jun
Stockholm

Dömda mördare åtalas för grova rån

Två män som tidigare dömts till fängelse för ett mord åtalas nu för flera grova rån. Arkivbild.
Två män som tidigare dömts till fängelse för ett mord åtalas nu för flera grova rån. Arkivbild. Foto: TT

De två männen dömdes till 18 års fängelse för ett mord i Sundsvall men flydde från sina straff. Nu åtalas de för en rad nya brott – bland annat flera grova rån där de tvingat till sig kontanter under vapenhot.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Männen dömdes i januari 2021 av hovrätten till 18 års fängelse för en dödsskjutning i stadsdelen Nacksta 2019. De hade dessförinnan friats i tingsrätten och lyckades sedan hålla sig undan från polisen.

Männen efterlystes internationellt av Europol. I november greps de i en stor polisinsats i västra Värmland, misstänkta för flera nya brott.

Enligt åtalet har de båda dömda mördarna tillsammans med ytterligare en person genomfört tre grova rån mot livsmedelsbutiker i olika delar av landet. Genom att binda personal och under vapenhot tvinga dem att öppna kassaskåp ska de tre männen ha kommit över omkring en halv miljon kronor i kontanter, enligt åtalet.

De åtalas även för ett försök till rån samt flera stölder, försök till stölder och förberedelse till stöld i ett fall.

Åtalet omfattar totalt åtta personer och flera åtalspunkter, bland annat stöld, grovt rån, grovt vapenbrott och penningtvättsbrott. Flera av personerna åtalas för medhjälp samt förberedelse till brotten.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.