Gröna Lund höjer sina priser.
Gröna Lund höjer sina priser. - Foto: Fredrik Sandberg/TT och Christine Olsson/TT

Gröna Lund höjer sina priser – familjer rasar: "Sinnessjukt"

Priserna har höjts, samtidigt som antalet timmar som man får vistas i nöjesparken har minskat. Nu får Gröna Lunds nya ändring vass kritik från familjer i sociala medier.


Den som besökte Gröna Lund under högsäsong år 2019, innan coronapandemin bröt ut, fick betala 465 kronor för entrébiljett med fria åkturer under en hel dag.

Nu kostar det istället 525 kronor för en vuxen,  trots att man nu endast får vistas i nöjesparken under en halv dag – antingen för- eller eftermiddag, rapporterar Expressen.

– Innan pandemin kunde vi ha upp till 15 000 gäster samtidigt under en bra dag vid högsäsong. Det blev inte en bra upplevelse för gästerna, säger Annika Troselius, Gröna Lunds informationschef, till tidningen och fortsätter:

– När vi under pandemin tvingades till att begränsa antalet gäster såg vi att gästerna blev betydligt mycket nöjdare. Det ville vi fortsätta med. 

Därför höjer Gröna Lund sina priser

När man nu släpper in max 5 000 besökare samtidigt blir köerna kortare och enligt Annika Troselius har man också, genom undersökningar, kommit fram till att barnfamiljer i genomsnitt befinner sig i parken i mellan fem och sex timmar.

– Vi har lagt våra öppettider så att varje pass ska vara lika långt som en barnfamilj normalt stannar. Vi gör det här för att gästupplevelsen ska bli bättre. Man ska hinna med mer, säger Troselius till Expressen.

Kritiken mot Gröna Lund: "Helt sinnessjukt"

Men i sociala medier tas beskedet, som exempelvis innebär att familjer med två vuxna och två barn måste betala 1 870 kronor för en halv dag på Gröna Lund, inte väl emot.

"Helt sinnessjukt att man som familj med 3 barn och 2 vuxna ska betala 2500 kr för en halv dag!", skriver en person på nöjesparkens Facebooksida.

"Bojkotta skiten", skriver en annan.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bjuder in alla partiledare om hot mot EU-val

Miljöpartiet KU-anmäler Bohlin

Miljöpartiet KU-anmäler ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M). Detta efter hans agerande i samband med att en anställd avskedades från Energimyndigheten.

Storm slår hårt mot Ukrainas sköra elsystem

Tiotusentals människor är utan ström i Ukraina sedan starka stormvindar och skyfall lett till ytterligare skador på landets energiinfrastruktur.

Samband mellan sprängningar utreds – kvinna dog

Åklagare ser samband mellan den dödliga explosionen i Storvreta och sprängningar i Hässelby respektive Linköping i september. Ärendena utreds nu ihop.

10 yrken där du får jobb direkt – och lön på upp till 35 000 i månaden

Det är lågkonjuktur, men det betyder inte att det är nattsvart på arbetsmarknaden för det. Nyheter24 listar tio yrken där möjligheterna till jobb är stor.

Ica-butiken betalar en miljon för säkerheten: "Det är hemskt"

Svensk dagligvaruhandel utsätts för allt fler brott. Fler än hälften av butikerna utsattes för allt från stöld till hot och våld under första kvartalet 2024. Och kostnaden för att stävja brottsligheten kostar handlarna enorma summor.