Lördag 25 Jun
Stockholm

Gröna Lund höjer sina priser – familjer rasar: "Sinnessjukt"

Gröna Lund höjer sina priser.
Gröna Lund höjer sina priser. Foto: Fredrik Sandberg/TT och Christine Olsson/TT

Priserna har höjts, samtidigt som antalet timmar som man får vistas i nöjesparken har minskat. Nu får Gröna Lunds nya ändring vass kritik från familjer i sociala medier.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den som besökte Gröna Lund under högsäsong år 2019, innan coronapandemin bröt ut, fick betala 465 kronor för entrébiljett med fria åkturer under en hel dag.

Nu kostar det istället 525 kronor för en vuxen,  trots att man nu endast får vistas i nöjesparken under en halv dag – antingen för- eller eftermiddag, rapporterar Expressen.

– Innan pandemin kunde vi ha upp till 15 000 gäster samtidigt under en bra dag vid högsäsong. Det blev inte en bra upplevelse för gästerna, säger Annika Troselius, Gröna Lunds informationschef, till tidningen och fortsätter:

– När vi under pandemin tvingades till att begränsa antalet gäster såg vi att gästerna blev betydligt mycket nöjdare. Det ville vi fortsätta med. 

Därför höjer Gröna Lund sina priser

När man nu släpper in max 5 000 besökare samtidigt blir köerna kortare och enligt Annika Troselius har man också, genom undersökningar, kommit fram till att barnfamiljer i genomsnitt befinner sig i parken i mellan fem och sex timmar.

– Vi har lagt våra öppettider så att varje pass ska vara lika långt som en barnfamilj normalt stannar. Vi gör det här för att gästupplevelsen ska bli bättre. Man ska hinna med mer, säger Troselius till Expressen.

Kritiken mot Gröna Lund: "Helt sinnessjukt"

Men i sociala medier tas beskedet, som exempelvis innebär att familjer med två vuxna och två barn måste betala 1 870 kronor för en halv dag på Gröna Lund, inte väl emot.

"Helt sinnessjukt att man som familj med 3 barn och 2 vuxna ska betala 2500 kr för en halv dag!", skriver en person på nöjesparkens Facebooksida.

"Bojkotta skiten", skriver en annan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.