Genrebild på en färja och städmaterial.
Som städare ombord på en färja har man stött på det mesta, enligt Malin. - Foto: Pexels och Fredrik Sandberg/Scanpix/TT

Tidigare färjestädaren om den värsta upplevelsen med en gäst: "Naken"

Malin arbetade i flera år som städare på en färja och möttes dagligen av berusade och, i vissa fall, hotfulla passagerare. Nu berättar hon för Nyheter24 om några av de mest obekväma upplevelserna hon haft med gäster.


Som tidigare städare ombord på en välbesökt färja har Malin fått se det mesta. I det vardagliga arbetet ingick det att handskas med en hel del överförfriskade, och griniga, gäster som inte alltid visade sig från sin bästa sida när det var dags att städa hytten.

I dag arbetar Malin med något annat, men i flera år arbetade hon bland annat med att bädda sängarna och plocka undan i hytterna ombord. Här kan du läsa om vad det värsta gäster lämnat kvar i sin hytt.

"Det är en brustablett" 

För Nyheter24 berättar nu Malin om några av sina mest obekväma städupplevelser med en gäst, och det är inte alltid bara en gammal chipspåse som kan ligga och skräpa i hytten.

En händelse hon minns tydligt var när hon öppnade dörren till en hytt en eftermiddag och genast ser något vad hon misstänker är narkotika på ett bord. Personen som bodde i hytten låg och sov – vilken hon konfronterade.

– Men personen sa “nej, men det är en brustablett som jag har hackat sönder och lagt upp i en rad”, berättar Malin som genast kallade på vakterna ombord.

"Kolla inte ner, kolla inte ner"

Men det är inte bara märkliga rester eller föremål som städarna kunde stöta på i sitt arbete, även passagerarna själva kunde vara anledningen till en något obekväm situation.

När färjan började närma sig land brukade Malin och hennes dåvarande kollegor knacka på hos gästerna och meddela att de snart var dags att kliva av, då många ofta försov sig. Oftast så öppnade de något sömndruckna gästerna då dörren och tackade för väckningen.

Men en del var något mer avslappnade än andra. Särskilt en äldre man vars hyttdörr Malin en morgon knackade på.

– Då kommer han och öppnar dörren, helt naken, inga kalsonger, ingenting. Jag står och kollar på honom och tänkte “kolla inte ner, kolla inte ner, säger Malin.

Malin heter egentligen något annat.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

IS uppges ha dödat syriska soldater

Sverige återlämnar kranier till Finland

Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

igår 22:08
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.