Stockholm

Man blev lurad när han skulle köpa hasch – ringde till polisen

Mannen blev snuvad på 500 kronor när han skulle köpa hasch
Mannen blev snuvad på 500 kronor när han skulle köpa hasch. Foto: Helena Landstedt & Fredrik Sandberg / TT

Ibland blir det dubbelfel i flera bemärkelser. En man i Säffle blev lurad på 500 kronor i samband med ett misslyckat haschköp - och hamnade själv i polisens förvar.


Läs mer

Lurad och knäppt på näsan - av sig själv. I centrala Säffle, omkring Systembolaget, slutade ett omsider dåligt köp för en man, i handfängsel.

När mannen i fråga blev lurad på 500 kronor i samband med ett haschköp ringde han i jämmer till polisen. "Bedrägeriet” ville han anmäla till polisen, men istället åkte polisen till platsen för att omhänderta mannen som var rejält påverkad, rapporterar Nya Wermlands-Tidningen.

Mannen i Säffle blev utan hasch - och femhundra kronor fattigare

Det visade sig att flera inringningar till polisen gällde mannen, som ställt till med trubbel under stora delar av dagen. När polisen skulle ta med den berusade mannen svarade han med våldsamt motstånd och fick därför beläggas med handfängsel. 

Under färden till förvaringscell fortsatte mannen vägra iaktta lag, ordning och skick. 

Bland annat försökte han skalla polisen, som då sprejade honom med pepparsprej. I samband med detta omdirigerades färden till akuten på Centralsjukhuset i Karlstad, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

Mannen släpptes senare.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.