Bilderna har inget med händelsen att göra.
Bilderna har inget med händelsen att göra. - Foto: Janerik Henriksson/TT

14-årig flicka hittades död i Nacka – mordutredning läggs ner

Förundersökningen om misstänkta hedersmordet på en 14-årig flicka i Nacka läggs ned, meddelar Åklagarmyndigheten. Familjemedlemmar som tidigare var misstänkta har nu släppts på fri fot.


Den 14-åriga flickan hittades död i familjens lägenhet i Nacka och hennes mamma, bror och kusin häktades misstänkta för att ha mördat henne. Dödsfallet ringdes in som självmord, av flickans kusin. 

– Tre personer har tidigare varit frihetsberövade misstänkta för mord men alla tre har i dag försatts på fri fot. Det finns inte längre några misstankar kvar mot någon av dem, säger kammaråklagare Johanna Levin i ett pressmeddelande.

14-årig flicka hittades död i Nacka: mordutredning läggs ner

På fredagen stod det klart att alla släpps på fri fot och förundersökningen gällande mord läggs ner. Mamman kommer under fredagen att släppas från häktescellen hon suttit i sedan drygt två veckor tillbaka. 

– Under utredningen av omständigheterna kring det inträffade dödsfallet har flera förhör hållits, en rättsmedicinsk undersökning har genomförts och övrig information som varit relevant för utredningen har inhämtats. Resultaten från den rättsmedicinska undersökningen av den avlidna, tillsammans med vad som i övrigt framkommit i utredningen, visar att det inte längre finns anledning att anta att något brott begåtts. Jag har därför i dag beslutat att förundersökningen ska läggas ner i sin helhet, säger Johanna Levin i ett pressmeddelande.

"Nu får min klient möjlighet att närvara på sin dotters begravning"

Enligt mammans advokat Marcus Lodin är det blandade känslor som hon har just nu. 

– Nu får min klient möjlighet att närvara på sin dotters begravning, säger mammans advokat Marcus Lodin, till Aftonbladet

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!