Stockholm

Patrik Sjöberg skrattar åt mammans vädjan – efter uthängning på Dumpen

Patrik Sjöberg driver sajten Dumpen
Tillsammans med Sara Nilsson driver Patrik Sjöberg sajten Dumpen. Foto: Stella Pictures

Pedofiljägarna Patrik Sjöberg och Sara Nilsson hängde ut Moas sambo på sajten Dumpen. Men när Moa vädjar om att uthängningen ska tas bort för henne och deras gemensamma barns skull möts hon av hånskratt, enligt en granskning gjord av Dagens ETC.


Läs mer

Dumpen.se drivs av den tidigare höjdhoppsstjärnan Patrik Sjöberg, tillsammans med sajtens ansvariga utgivare Sara Nilsson, och arbetssättet finansieras av swishar från fansen. 

På sajten hänger de ut personer som de menar är pedofiler. Personerna konfronteras på film, något som sedan publiceras på sajten för allmänheten att se. 

I mars 2022 tog en man som blivit uthängd på sajten sitt liv, vilket ledde till kritik mot Dumpens tillvägagångssätt från rättsexperter. Läs mer om det här.

Moas sambo hängdes ut som pedofil på sajten Dumpen 

I en granskning publicerad i Dagens ETC, gjord av journalisten Christoffer Röstlund Jonsson, intervjuas Moa vars sambo, och far till hennes barn, Pontus hängdes ut av Dumpen. Både Moa och Pontus heter egentligen något annat. 

För Dagens ETC berättar Moa att Pontus kort efter uthängningen fördes iväg av polis till akutpsyk på grund av suicidrisk. Dagen därpå började Moa kämpa för att få Dumpen att avpublicera uthängningen. 

Moa vädjar till Dumpen om avpublicering – nobbas av Sara Nilsson 

Moa är tydlig med att hennes sambo har gjort det han gjort – det vill säga sexchattat om barn och åkt på en träff i hopp om att ha sex med ett barn. Men framförallt vill hon att Dumpen ska göra en avpublicering för hennes egen och de gemensamma barnens skull. Hon menar att de inte ska kopplas ihop med pedofili och tvingas fly undan trakasserier. 

Hittills har hennes vädjan om avpublicering nobbats av Dumpens ansvariga utgivare Sara Nilsson. Dagens ETC har tagit del av mejl- och sms-konversationer mellan Moa och Sara Nilsson, där Nilsson bland annat skriver: ”Vi arbetar inte för att bli populära. Vi arbetar för att skydda barn från individer som vill våldta dem”.

Sara Nilsson om Pontus önskan till Dumpen: "Skitsnack"

Tidningen har även tagit del av två inspelade telefonsamtal. I det första ringer Pontus till Sara Nilsson för att fråga vad som krävs för en avpublicering, då hans barn inte ska riskera att trakasseras. Risken att hans barn utsätts för kallar Sara Nilsson för “rent kvalificerat skitsnack” och säger åt Pontus att “sluta gnälla”. Hon säger även att både Pontus och hans sambo “sliter på sin offerkofta”. 

Patrik Sjöbergs reaktion på Moas vädjan: "Labil"

I det andra samtalet är det Moa som ringer till Sara Nilsson och kräver en avpublicering. Då börjar Patrik Sjöberg att skratta i bakgrunden, enligt Dagens ETC:s granskning. Sjöberg kallar Moa för “labil” och säger att hon “ger ett roligt intryck”, samt att hon borde bry sig mer om vad hennes snubbe håller på med. 

På Moas undran kring risken att hennes barn kommer bli mobbade i skolan svarar Sara Nilsson följande: 

– Nu är det så här! När jag växte upp var jag den enda som hade mörkt hår. Jag blev ofta trakasserad för det. Nu är det väldigt vanligt med mörkhåriga och det är helt otänkbart att trakassera någon för det. Nu är det också väldigt vanligt att barn är utsatta för övergrepp, att barn har en förövare till förälder. Och nu är det dags, att om ett barn blir retad för det, att vi som samhälle tar itu med den problematiken. Så offer vågar prata. Det ska inte vara någon skam. Det är upp till skolan att ta itu med det.

Moa berättar även för tidningen att hon planerade att ta sitt liv under de första dagarna efter sambon hängdes ut, och efter att hon skickat ett flertal mejl där hon bad om en avpublicering. 

– Jag funderade på om jag måste döda barnen. I det totala kaoset tänkte jag att vi alla måste dö. Och i det, tänkte jag att om jag dör så kommer de tvingas avpublicera. På kvällen tre dagar efter allt börjat hade jag starka planer på att ta livet av mig. Jag är bra på att lura min omgivning. Om man vill dö så kan man det, säger Moa till Dagens ETC

Nyheter24 har sökt Patrik Sjöberg. 

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.