En 32-årig kvinna i Umeå misstänks ha knivhuggit sin son med en Morakniv.
En 32-årig kvinna i Umeå misstänks ha knivhuggit sin son med en Morakniv. - Foto: Johan Nilsson / TT & Jurek Holzer / SvD / TT

Mamma misstänks ha huggit sin son i halsen med en Morakniv

En mamma i Umeå misstänks ha huggit sin åttaåriga son i halsen med en Morakniv. I förhör ska kvinnan ha sagt att hon inte minns händelsen och att "rollen som mamma definierar henne".


I mars såg ett vuxet sällskap om två i Umeå hur två pojkar utan skor sprang av ren och skär panik runt ett hamnområde. En av dem, en åttaåring blödde från halsen, rapporterar Expressen.

Den skadade pojken ska på plats ha sagt till ambulanspersonal att: "min mamma blir galen när hon röker". 

Mamman åtalas för mordförsök – misstänks ha knivhuggit sin son

Vid en husrannsakan ska en 32-årig kvinna öppnat dörren till lägenheten, varpå polisen beordrat kvinnan till marken. Kvinnan i fråga gjorde motstånd och först efter flera batongslag fick de kontroll över henne.

I lägenheten ska polisen ha hittat en blodig Morakniv. Kvinnan delgavs misstanke för att ha använt den och huggit sin åttaårige son i halsen – två gånger.

Nu misstänks kvinnan för mordförsök. Kammaråklagare Linnea Hedström kommenterar fallet och menar att "syftet med huggen har varit att döda pojken". 

Mamman lämnades till rättspsykiatrin – ansågs lida av psykisk sjukdom vid illdådet

I tisdags inleddes rättegången mot kvinnan. I förhör har det framgått att sonen och hans vän spelade sällskapsspel när kvinnan av oförklarliga skäl börjat prata på engelska. Då ska hon ha bett sonen att följa med till ett annat rum – där hon sedan ska ha huggit honom i halsen.

Kvinnan ska efter händelsen ha lämnats till rättspsykiatrin, där hon även vistats under häktningstiden.

En paragraf 7-undersökning, där domstolen anser att personens psykiska tillstånd bör undersökas, genomfördes. Utgången landade i att man kan misstänka att hon led av allvarlig psykisk störning, vid tillfället för gärningen, men inte inte vid undersökningstillfället.

"Rollen som mamma definierar mig"

Mamman ska i förhör ha sagt att hon inte minns händelserna och anklagelserna gjort henne upprörd samt att "rollen som mamma definierar henne", skriver Expressen.

Vid husrannsakan i samband med knivdådet ska även en liten mängd cannabis hittats. Kvinnan är dömd för ringa narkotikabrott tidigare, och medger till att hon röker cannabis.

– Det är absolut inte en stor del av mitt liv och min vardag men det finns där, har hon sagt i förhör.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!