Glassen Twister är försvunnen
Glassen har lyst med sin frånvaro i många frysdiskar. - Foto: GB Glace och Janerik Henriksson/TT

Populära glassen har försvunnit – GB har stoppat export från Ryssland

I många glassdiskar lyser den populära glassen Twister med sin frånvaro. Anledningen? Att isglassen produceras i Ryssland.


Många kommer bli besvikna när det är dags för en glasspaus under de kommande varma sommardagarna. Den färgglada isglassen Twister, som är en älskad favorit bland många, verkar nämligen ha försvunnit, rapporterar Aftonbladet.  

Detta då glassen produceras i Ryssland. 

– Twister spirello som styckglass är för närvarande restad med anledning av att GB stoppat all import och export från Ryssland, säger Sandhya Forselius, kommunikationsansvarig på Unilever Nordic som äger GB Glace, till Aftonbladet. 

Glassen Twister försvunnen – produceras i Ryssland 

Men för alla Twister-älskare finns det ljus i tunneln. Det går nämligen fortfarande att köpa Twister multipack i butikerna, samt Twister med smaken "peak-a-blue". Dessa tillverkas nämligen i Storbritannien och Portugal. 

Några andra glassar verkar inte påverkas av importstoppet. 

– Nej, det är endast Twister spirello stycksak som är berörd. I dagsläget kan jag inte säga exakt när den går att återfinna på svenska marknaden, bara att vi arbetar med att hitta alternativa tillverkningsmöjligheter, säger Sandhya Forselius till tidningen

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!