Tonåringarna kommunicerade via Snapchat, i tron att polisen inte skulle komma åt deras meddelande. Arkivbild.
Tonåringarna kommunicerade via Snapchat, i tron att polisen inte skulle komma åt deras meddelande. Arkivbild. - Foto: TT

Tonåringar misstänks ha planerat mord

Fyra tonåringar i Malmö åtalas, misstänkta för att bland annat mordförsök och förberedelse till synnerligen grov misshandel, skriver Sydsvenskan.


En femte person tros också ha varit inblandad, men var vid tiden för de misstänkta brotten bara 14 år och kan inte ställas inför rätta.

Det var i mars som en 16-årig pojke överfölls och blev knivhuggen i munnen. En 15-årig pojke pekades ut som gärningsman. 15-åringen och fyra andra tonåringar greps senare och polisen kunde genom chatloggar på meddelandetjänsten Snapchat ta del av bilder och meddelanden som inte bara kopplar dem till knivdådet mot 16-åringen, utan även kan få dem fällda för flera andra grova brott.

Tonåringarna ska bland annat ha kommunicerat om vilket vapen som skulle användas mot 16-åringen och var man gömt det efter överfallet. Det finns även bilder där tonåringarna poserar med skjutvapen liksom information om knarkaffärer. Man diskuterar även planer på att skjuta en annan pojke i benet.

De fyra åtalade, som är kända av både polis och socialtjänst sedan tidigare, nekar till brott.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!