Leif GW Perssons barnbarn togs av polis i Solna.
Leif GW Perssons barnbarn togs av polis i Solna. - Foto: Anders Wiklund/TT och Henrik Montgomery/TT

Leif GW Perssons barnbarn gripen av polis: ”Säpos kontor”

När uppmärksammade brott begås är Leif GW Persson inte sen på att kommentera dem. Men i TV4:s Nyhetsmorgon under söndagen kom i stället kriminologens eget barnbarn på tal.


I vanlig ordning satt Leif GW Persson i TV4:s Nyhetsmorgon under söndagen för att kommentera den gångna veckans brott och domar.

Men i samband med sin medverkan kom också kriminologens eget barnbarn, som är i tioårsåldern, på tal. 

Leif GW Perssons barbarn tagen för spioneri

Det visar sig nämligen att barnbarnet, tillsammans med en jämnårig kompis, tagits av polis i samband med att de provflög en drönare vid ett hus i Solna norr om Stockholm.

Huset som de provflög vid visade sig nämligen vara allt annat än ett vanligt hus.

– Det råkar vara så att det huset har en ganska diskret framtoning, det ligger i verksamhetens natur. Det var Säpos kontor, säger Leif GW Persson i Nyhetsmorgon. 

Leif GW Persson: "Sånt som händer"

Någon som befann sig inne på kontoret slog larm och kort därpå togs barnbarnet och hans kompis av ett yttre befäl – misstänkta för olovlig underrättelseverksamhet, vilket i folkmun helt enkelt kallas spioneri. 

Enligt Leif GW Persson är det brottsrubriceringen "relativt ovanligt i de ålderskategorierna”, och han betonar att situationen löste sig relativt snabbt. Att just hans barnbarn togs av polis tar han med ro.

– Det är sånt som händer när man har 13 barnbarn, säger Persson med ett leende i Nyhetsmorgon och fortsätter om barnbarnet ifråga:

– Han är en utmärkt person som kan gå hur långt som helst.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!