Torsdag 11 Aug
Stockholm

Christian von Koenigseggs nya satsning: "Ett äventyr"

Christian von Koenigsegg och hustrun Halldora von Koenigsegg satsar på vin.
Christian von Koenigsegg och hustrun Halldora von Koenigsegg satsar på vin. Foto: Pontus Lundahl/TT och Karin Olinder/TT

Christian von Koenigsegg och hans familj är framförallt kända som biltillverkare, men snart kan han och hustrun Halldora von Koenigsegg ha gjort sig ett namn inom ett helt annat område.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Christian von Koenigsegg, 50, har blivit en spelare att räkna med på marknaden för exklusiva sportbilar sedan han grundade Koenigsegg Automotive AB år 1994. 

Men nu ger sig biltillverkaren ut på ny mark – bokstavligt talat. 

Christian von Koenigsegg startar vingård med sin fru

Christian von Koenigsegg har nämligen, tillsammans med sin fru Halldora von Koenigsegg, startat en helt ny vingård. Hittills har 85 000 vinstockar planterats på marken på Bjärehalvön.

– Vi älskar Bjäre och vin och varför inte kombinera dessa två? Vi vill göra något bra på Bjäre, det är här vi lever våra liv och det kommer vi alltid att göra så detta känns så bra, säger Halldora till Bjäre Nu och berättar att paret länge samlat på vin.

Christian och Halldora von Koenigsegg. Foto: Pontus Lundahl/TT

Hon fortsätter vidare:

– Visionen är att skapa nydanade viner genom att kombinera uråldrig teknik med modern biodynamik och ett kreativt sinne. Detta är ett äventyr som hela familjen och vänner engagerar sig i och hjälper till med.

Vinet kommer dock inte få en etikett med familjenamnet på.

– Men såklart kommer det att finnas en koppling mellan vinerna och oss. Satsningen är en del i vår företagsgrupp, konstaterar Halldora i intervjun med sajten.

Christian von Koenigseggs pengar och förmögenhet

Huruvida framgångarna för den nya vingården blir lika stora som för Koenigsegg Automotive AB återstår att se. Genom det arbetet har Christian von Koenigsegg nämligen byggt sig en förmögenhet som heter duga och flera familjemedlemmar är involverade i företaget.

Här kan du läsa allt om Christian von Koenigseggs förmögenhet och barn.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.