Misstänkte knivmannen i Visby uppges ha kopplingar till NMR
Misstänkte knivmannen i Visby uppges ha kopplingar till NMR. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Misstänkte knivmannen i Visby uppges ha kopplingar till NMR

Under onsdagseftermiddagen greps en man i 30-årsåldern misstänkt för att ha utfört knivdådet i Visby. Enligt uppgifter till Expressen och Aftonbladet har mannen kopplingar till nazistiska Nordiska motståndsrörelsen.


Vid 14-tiden på onsdagen fick polisen in ett larm om ett våldsdåd vid Donners plats i Visby. Väl på plats hittades en knivskadad kvinna som senare fördes till sjukhus med allvarliga skador. 

Här kan du läsa mer om Lars, 69, som tacklade den misstänkte knivmannen i Visby

Misstänkte knivmannen i Visby uppges ha koppling till NMR

Mannen, som är i 30-årsåldern, är inte dömd sedan tidigare och ännu ska det inte finnas någon känd koppling till offret. 

Enligt uppgifter till Expressen har mannen varit aktiv i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen under flera år, och på sociala medier ska han även ha uttryckt sympati för Alternativ för Sverige. 

Han har tidigare deltagit i flera nazistiska demonstrationer, enligt uppgifter till tidningen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har den misstänkte mannen även skrivit artiklar på den nazistiska nättidningen Nordfront, och deltagit i Nordfronts radioproduktioner. Mannen uppges också ha uttryckt i sociala medier att han förnekar att förintelsen har ägt rum, skriver tidningen

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

Rysk biträdande försvarsminister gripen

En av Rysslands många biträdande försvarsministrar, Timur Ivanov, har gripits, meddelar Rysslands undersökningskommitté, en av landets brottsbekämpande myndigheter.

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

1 timme sedan
En högerextrem fransk borgmästare har infört ett nattligt utegångsförbud för barn under 13 år. Tilltaget är det senaste för att motverka ungdomsvåld i landet.

Markaryd: Polisen rapporterar om trafikbrott

1 timme sedan
"Förföljande, Strömsnäsbruk", skriver polisen på sin hemsida.

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

1 timme sedan
Tre tonårspojkar som lyckades stoppa en kidnappning av en minderårig flicka i Järfälla nordväst om Stockholm hyllas av polisen, skriver Mitti.

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

1 timme sedan
Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.