SKR:s Ing-Marie Wieselgren, 64, knivhöggs på öppen gata i Visby
SKR:s Ing-Marie Wieselgren, 64, knivhöggs på öppen gata i Visby. - Foto: Simon Rehnström/SvD/TT och Henrik Montgomery/TT

Familjens sorg efter mordet på Ing-Marie Wieselgren: "Tacksamma"

SKR:s Ing-Marie Wieselgren, 64, knivhöggs på öppen gata i Visby, mitt under Almedalsveckan. Hennes liv gick inte att rädda. Nu skriver familjen en hälsning, och riktar även ett stort tack till de som fanns på plats vid Ing-Maries sida.


Ing-Marie Wieselgren, 64, samordnare för psykisk ohälsa på Sveriges kommuner och regioner (SKR), befann sig i Visby för att delta i Almedalsveckan. 

När hon på onsdagseftermiddagen var på väg för att moderera ett samtal blev hon knivhuggen på öppen gata. Wieselgren fick vård på plats och fördes senare med ambulans till Visby lasarett, men hennes liv kunde inte räddas. 

Ing-Marie Wieselgren avled efter knivdådet – familjens sorg: "Innerligt tack"

På torsdagen skrev Ing-Marie Wieselgrens familj en varm hälsning på hennes Facebook-sida. 

“Från Ing-Maries närmaste familj, barn och make:

Ett stort, innerligt tack till de medmänniskor, polis och sjukvårdare som snabbt fanns på plats vid mammas sida. Vi är tacksamma för att vi fick en lång midsommar tillsammans med henne och för vetskapen att mamma gjorde det hon älskade och brann för ända till slutet. Almedalens öppna forum, att vara tillgänglig och att lösa problem tillsammans var viktigt för henne. Vi värms av alla kommentarer och hälsningar om den skillnad hon gjort för både individer och samhälle. Hennes envetna och hoppfulla övertygelse om att vi gemensamt kan göra bättre kommer leva vidare genom er.”

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Malmö: Polisen rapporterar om misshandel

Något lägre vinst för Tele2

Mobiloperatören Tele2 redovisar ett rörelseresultat på 1 250 miljoner kronor för det första kvartalet 2024. Det kan jämföras med vinsten på 1 264 miljoner kronor motsvarande period föregående år.

Swedbank ser räntesänkningar från maj

Efter en tålmodig väntan börjar Riksbanken sänka styrräntan i maj. Från sommaren ses en gradvis återhämtning av ekonomin, skriver Swedbank i sin konjunkturrapport.

Minskad orderingång för ABB

Den svensk-schweiziska automationskoncernen ABB redovisar ett rörelseresultat på 1 217 miljoner dollar för det första kvartalet 2024.

Tusentals evakueras efter vulkanutbrott

Ett vulkanutbrott i Indonesiens norra övärld har fått myndigheter att utfärda en tsunamivarning, evakuera byar och stänga en internationell flygplats.

Källor: Israel avbröt planer på Iranattacker

Israel uppges vid flera tillfällen de senaste dagarna ha förberett att sjösätta attacker som svar på Irans storskaliga anfall förra helgen. Men av olika skäl har man valt att inte gå vidare med planerna, enligt källuppgifter i flera amerikanska och israeliska medier.