Nu åtalas maken till mördade Beata Ratzman.
Nu åtalas maken till mördade Beata Ratzman. - Foto: Polisen och Johan Nilsson/TT

Maken åtalas för mordet på fembarnsmamman Beata Ratzman

Nu åtalas maken för mordet på fembarnsmamman Beata Ratzman, som i september 2021 var försvunnen i två månader innan hon hittades i en hage i Svedala kommun.


I slutet av september 2021 fick polisen in en ett larmsamtal om att 32-åriga Beata Ratzman försvunnit i Malmö. Polisen trodde inte att kvinnan försvunnit frivilligt och utredde händelsen som människorov. 

– Vi har inte kunnat hittat någon naturlig förklaring till att vi eller anhöriga inte kommit i kontakt med henne, därför misstänker vi att ett brott ligger bakom att hon är försvunnen, sade polisen Nils Norling till Nyheter24 då. 

Den senaste uppdateringen var att Beata färdades i en bil med sin make. Kort efter häktades han misstänkt för människorov. Senare begärdes han häktad misstänkt för mord.

Beata Ratzmans make nekar till mord

Beata Ratzman hittades efter en två månader i en hage i Svedala kommun. Läs mer om det här.

Mannen kom senare att erkänna att han orsakade sin hustrus död, men nekade samtidigt till anklagelserna om mord, rapporterar Aftonbladet.

– Han vidgår att han förorsakat Beatas död men bestrider ansvar för mord, säger mannens försvarare Carl Hofvendahl, till tidningen.

Nu åtalas maken misstänkt för mordet på Beata Ratzman.

– Jag tror att den utlösande faktorn för honom var att min syster ville ta barnen och bli helt självständig. Att han var våldsam och hade ett hett temperament visste vi. Men vi trodde aldrig att han faktiskt skulle döda henne, säger ett av Beatas syskon till Aftonbladet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!