Den bil i vilken ett misstänkt farligt föremål hittades transporterades bort på fredagskvällen.
Den bil i vilken ett misstänkt farligt föremål hittades transporterades bort på fredagskvällen. - Foto: TT

Kvarter i Stockholm avspärrat flera timmar

Gjörwellsgatan i Marieberg i Stockholm spärrades av flera timmar under fredagskvällen sedan ett misstänkt farligt föremål hittats i en bil. En man i 25-årsåldern har gripits, misstänkt för förberedelse till grov allmänfarlig ödeläggelse.


— Vi uttalar oss inte om föremålet som anträffats, men rubriceringen är ju satt utifrån föremålets beskaffenhet och omständigheterna kring anträffandet, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Föremålet upptäcktes i en bil som stoppades på gatan sent på eftermiddagen. Varför bilen stoppades uttalar sig inte polisen om. Som en följd av upptäckten spärrades området av och som en försiktighetsåtgärd togs såväl räddningstjänst som sjukvårdsresurser till platsen. Vidare utrymdes en fastighet medan de boende i en annan fastighet uppmanades att stanna hemma, enligt Daniel Wikdahl.

Senare på kvällen när polisen tekniker hade genomfört en första undersökning kunde avspärrningarna minskas och därefter hävas. Bilen ska undersökas närmare på annan plats.

På Gjörwellsgatan ligger bland annat ryska ambassaden.

— Den har inget med saken att göra. Den ligger i närheten, men inte direkt inpå den plats där vi arbetar. Det ligger ett kvarter mellan, säger Daniel Wikdahl.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!