Mattias, 27, hittade en fisk bland sina räkor.
Mattias, 27, hittade en fisk bland sina räkor. - Foto: Privat och Mats Schagerström/TT

Mattias, 27, chockerande upptäckt bland räkorna: "Otäckt"

När Mattias, 27, var på kräftskiva och skalade räkor gjorde han en minst sagt udda upptäckt bland räkorna från Ica: en liten fisk.
– Hur fan hade den hamnat där?, tänkte vi alla, säger Mattias till Nyheter24.


Det var under helgen som Mattias, 27, var på en kräftskiva och fick sig en minst sagt udda överraskning.

– Alla fick ta sina egna räkor och skala dem själva. Jag satt bredvid min tjej och vi märkte samtidigt att något märkligt flöt runt i bunken. När jag tog upp fisken så blev vi alla förbluffade, säger han till Nyheter24 och beskriver vidare det hela som "riktigt otäckt".

"Hur fan hade den hamnat där?"

Fisken, som hittades bland räkor som inhandlats i lösvikt på Ica Supermarket i Hällefors, väckte frågor under kräftskivan.

– "Hur fan hade den hamnat där?", tänkte vi alla. Det var direkt efter en snapsrunda så jag trodde att det kanske var de bäska dropparna som hade fått mig att se i syne, säger Mattias med ett skratt.

Foto: Privat

Ica-butiken: "Får gärna kontakta oss"

När Nyheter24 når Ica Supermarket i Hällefors uppger de att det är svårt att hantera händelsen då de inte fått information om det som hänt tidigare.

"Kunden får gärna kontakta oss i butiken eller ICA Sverige", skriver butikschefen Tommy Theoren i en skriftlig kommentar till Nyheter24.

Biologen: "En slags sjurygg"

Men vad var det då för fisk som flöt omkring i Mattias räkor egentligen? Nyheter24 ställde frågan till Didrik Vanhoenacker som är jourhavande biolog vid Naturhistoriska riksmuseet. 

– Det ser ut som en slags sjurygg, troligast kanske svart sjurygg, säger Vanhoenacker och fortsätter:

– De kan slinka med i räkpaketen ibland. Vanligaste räkpaket-fiskarna är annars pansarsimpor.

Mattias heter egentligen någonting annat. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.