Personer gör en barrikad med brinnande bildäck och andra föremål i Norrköping på påskdagen, den 17 april 2022.
Personer gör en barrikad med brinnande bildäck och andra föremål i Norrköping på påskdagen, den 17 april 2022. - Foto: TT

Samtliga dömda för blåljussabotage överklagar

Hittills har sammanlagt elva män dömts för grovt sabotage mot blåljusverksamhet, för gärningar begångna under de så kallade påskupploppen, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Alla har valt att överklaga sina domar.


Männen har fått fängelse i mellan två till sex år, och två personer ska också utvisas. Enligt åklagare Per-Erik Rinsell, som drivit ett av målen i Örebro tingsrätt, var det väntat att domarna skulle överklagas, bland annat eftersom blåljussabotage är ett relativt nytt brott.

Påskupploppen ägde rum i april när oroligheter utbröt i flera svenska städer i samband med att den dansk-svenske politikern Rasmus Paludan, partiledare för det högerextrema Stram kurs, genomförde manifestationer.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

Kvinna dömdes för mord – frias i hovrätten

Den kvinna som dömdes i tingsrätten för mordet på en annan kvinna frias nu helt i hovrätten, rapporterar Göteborgs-Posten.

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

Socialdemokraterna vill satsa 700 miljoner kronor på att punktmarkera ungdomar på väg in i grov kriminalitet.

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

1 timme sedan
Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.