Enligt den finländske utrikesministern Pekka Haavisto sker det planerade Natomötet mellan Sverige, Finland och Turkiet i Finland. Arkivbild.
Enligt den finländske utrikesministern Pekka Haavisto sker det planerade Natomötet mellan Sverige, Finland och Turkiet i Finland. Arkivbild. - Foto: TT

Natomötet med Turkiet hålls i Finland

Mötet mellan Turkiet, Sverige och Finland om Nato ska hållas i Finland, enligt Finlands utrikesminister Pekka Haavisto, rapporterar SVT Nyheter.


— Han har sagt att mötet kommer att hållas i Finland i augusti. Alla länderna vill att detta första möte ska ske så fort som möjligt och det kommer nog att hållas fler möten i de andra, säger ministerns rådgivare Tomi Nyström till SVT.

Utrikesdepartementet har tidigare bekräftat att nya samtal ska äga rum mellan länderna i augusti. Syftet är att diskutera de krav som Turkiet ställt på Finland och Sverige för att godkänna ländernas Natoansökan. Mötet sker inom ramen för den överenskommelsen.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.

Fem års fängelse – hade 11 ton sprängmedel

Två män döms av Haparanda tingsrätt till fängelse efter att ha förvarat tonvis med sprängmedel utan rätt tillstånd.

Begränsad attack mot Iran – därför skedde den

Flera mål i Iran har attackerats med drönare. Anfallet är enligt amerikanska och israeliska mediekällor Israels svar på Irans attack i helgen.