En man i 20-års åldern är åtalas nu misstänkt för narkotikasmuggling.
En man i 20-års åldern är åtalas nu misstänkt för narkotikasmuggling. - Foto: Johan Nilsson/Pontus Lundahl/TT

Tullverket bytte ut knark mot mjöl – man åtalas för smuggling

Ett paket innehållandes narkotika var adresserat till en person i Skövde – men Tullverket hann före och bytte ut innehållet till mjöl. Nu åtalas en man i 20-årsåldern misstänkt för bland annat narkotikasmuggling.


I mars i år beslagtog Tullverket ett paket på en postterminal adresserat till en person i Skövde. Paketet innehöll närmare ett kilo amfetamin – vilket sedan ersattes med mjöl och återinfördes i den normala postgången, rapporterar Skövde Nyheter.

Tullverket spanade därefter på mottagaren och kunde några dagar senare se en man som hämtade ut paketet i en butik i Skövde.

Mannen åtalas för narkotikasmuggling

Den åtalade mannen, som är i 20-årsåldern, sågs sedan gå till ett närliggande skogsparti för att därefter återvända till sitt boende. 

I samband med en husrannsakan greps mannen och hundpatrull kallades till platsen. I bostaden återfanns försändelsen i det skogsparti som den misstänkte tidigare setts promenera till och återkommit från. Mannens fingeravtryck fanns också på den påse som omslöt försändelsen. 

Nu åtalas mannen för narkotikasmuggling då han enligt åklagare "inte anmält 497,5 gram amfetamin, som är narkotika, till tullbehandling i samband med införsel till landet". 

Åklagaren yrkar för försök till narkotikabrott då den åtalade "anskaffat, transporterat och tagit befattning med narkotika som inte varit avsett för eget bruk". 

Skulle fått 5 000 kronor för smugglingen

I förhör med Tullverket har den misstänkte mannen sagt att han kontaktades av en person som ville att han skulle ta emot paketet och sedan lämna försändelsen i en soptunna – för detta skulle han tjäna 5 000 kronor, skriver tidningen.

– Han adda mig på Snapchat och sedan började han skriva helt vanligt. Jag frågade vem han var och då sa han att det inte spelar någon roll. Han frågade om jag ville tjäna pengar. Jag är fattig så då säger jag ja, har den misstänkte sagt i förhör. 

I förhöret uppgav mannen även att han inte har vetat vad försändelsen innehöll.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

IS uppges ha dödat syriska soldater

1 timme sedan
Tjugo soldater tillhörande den syriska armén eller grupper allierade med regimen har dödats i två attacker genomförda av terrorgruppen IS, uppger det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Sverige återlämnar kranier till Finland

1 timme sedan
Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.