Kritik riktas mot Swedavia efKritik riktas mot Swedavia efter en händelse på en flygning mellan Landvetter och Arlanda.ter en händelse på en flygning mellan Arlanda och Landvetter.
Kritik riktas mot Swedavia efter en händelse på en flygning mellan Landvetter och Arlanda. - Foto: Morten Holm/Scanpix NORGE/TT/Pexels

Drogpåverkad mamma flög med bebis – Swedavia utreder händelsen

Två drogpåverkade föräldrar tog flyget från Landvetter till Arlanda. I luften blev mamman okontaktbar – inför ögonen på den ettåriga sonen.
Efter händelsen har kritik riktats mot Swedavia, som startat en utredning om händelsen.


Nyheter24 har tidigare berättat om hur två tillsynes drogpåverkade föräldrar och deras ettåriga son flög mellan Göteborg och Stockholm på lördagsmorgonen. 

En av medresenärerna på flighten var socialarbetaren Aida, som redan vid gaten upptäckte att något inte stämde med den lilla familjen.

– Det var tydligt att föräldrarna var drogpåverkade. 110 procent. Mamman såg väck ut, sliten, har hon tidigare sagt till Nyheter24.

Här kan du läsa om de drogpåverkade föräldrarna som flög med sin ettåriga bebis.

Mamman utslagen

flyget däckade på föräldrarna, och en stolsgranne fick ta hand om ettåringen som lämnats ensam på golvet. 

Trots flera försök gick det inte att få liv i mamman. Enligt Aida var hon alldeles blek, läpparna blå och hennes puls i det närmsta obefintlig.

– Hon höll på att stryka med. Pojken såg allt och hade panik. Han skakade, sa Aida. 

Med hjälp av en sjuksköterska som var ombord fick kvinnan syrgas, och när planet landade mötte ambulans upp. Under tiden mamman togs om hand försvann pappan iväg med sonen. 

"Beklagar upplevda situationen" 

Efter händelsen har kritik riktats mot Swedavia, och ett Instagraminlägg som Aida delat har fått stor spridning. 

Enligt Ellen Laurin, pressansvarig Swedavia, som ansvarar för driften på både Arlanda och Landvetter, finns rutiner för hur oregerliga resenärer som kan påverka flygsäkerheten ska hanteras.

– Det som händer nu är att vi tittar på alla aspekter utifrån det här. Om det är något som skett, som är avvikande, som är utöver det normala, säger hon till Nyheter24. 

Många har reagerat på att polisen inte fanns på plats när planet landade. Vad är din kommentar till det?

– Vi måste titta på vad som hänt, så vi har vår bild, säger Laurin och fortsätter:

– Vi beklagar den upplevda situation som vi fått informationen till oss om. Det beklagar vi och vi ser allvarligt på situationen och uppgifterna. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

1 timme sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.