Magnus Hedberg och Magdalena Kowalczyk
I TV4 Nyhetsmorgon delar programledarna med sig av fem tips om hur man som privatperson ska tänka kring sin ekonomi. - Foto: Christine Olsson/TT och Fredrik Sandberg/TT

Lyxfällan-profilernas 5 tips för att undvika ekonomiknipa

Det spås bli en tuff höst för svenska folket, både när det kommer till inhandling av matvaror och elräkningar. I TV4:s Nyhetsmorgon delar nu Lyxfällans Magnus Hedberg och Magdalena Kowalczyk med sig av fem tips för att hålla konsumtionen nere.


I tisdags var det premiär för ännu en säsong av TV3:s långkörare Lyxfällan. Genom över 30 säsonger och hundratals avsnitt har programledarna hjälpt deltagarna att ta tag i sin ekonomi – och ofta dyra livsstil. Med tanke på de höga elpriserna, inflationen och alltmer stigande matpriserna är svenskarnas ekonomi mer aktuell än någonsin.

När de nuvarande programledarna Magnus Hedberg och Magdalena Kowalczyk gästar TV4:s Nyhetsmorgon går de igenom vad tittarna kan förvänta sig av säsong 32, men de kommer också med några handfasta tips för den som oroar sig för hål i plånboken i höst.

Lyxfällan: Så undviker du att hamna i ekonomisk knipa 

I TV4:s Nyhetsmorgon delar programledarna med sig av fem tips om hur man som privatperson ska tänka för att inte hamna i ekonomiskt trubbel.

  1. Låna aldrig till konsumtion
  2. Ha koll på vart pengarna tar vägen
  3. Trimma dina kostnader
  4. Skapa en budget
  5. Prioritera

– Spendera bara pengar du faktiskt har, förklarar Kowalczyk vidare gällande punkt nummer 2 och lägger till:

– Det är den tråkiga läxan man faktiskt måste göra. Vi lever inte längre i en tid där vi bara kan spendera och räkna med att det löser sig.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.