Flera skogsbränder i Karlskrona kommun misstänks vara anlagda. Arkivbild.
Flera skogsbränder i Karlskrona kommun misstänks vara anlagda. Arkivbild. - Foto: TT

Skogsbränder i Karlskrona misstänks ha anlagts

Polisen i Skåne misstänker att flera av de skogsbränder som brutit ut runt Karlskrona kommun den senaste tiden varit anlagda.


I söndagskväll vid 18-tiden bröt ytterligare en skogsbrand ut, den här gången i Spandelstorp i Karlskrona kommun, skriver Blekinge Läns Tidning.

Området som brann var cirka 15 kvadratmeter och kunde snabbt släckas men polis uppger för BLT att det inte finns någon naturlig förklaring till branden och en brottsanmälan kommer upprättas.

Sedan förra helgen har det brunnit på flera platser runt om i Karlskrona kommun, där bränderna misstänks ha varit anlagda.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här tvingas Maria Forsblom lämna "Nyhetsmorgon"-studion – mitt i direktsändning

Planen: Dubbelt så mycket el till 2045

År 2045 ska Sverige kunna producera dubbelt så mycket el som i dag, eller 300 TWh. Bland annat med kraftigt utbyggd kärnkraft. Det framgår av regeringens energiproposition, som också innehåller etappmål på vägen dit.

Man jagas för dubbelmord i Nässjö

En man i 35-årsåldern misstänks för dubbelmord i Nässjö, sedan två män hittats döda efter en brand i ett flerfamiljshus i februari.

Pappan bekräftar mord på svensk i Turkiet

Pappan till den svenske man som uppges ha dödats i en skottlossning i Turkiet på söndagskvällen bekräftar att hans son blev ihjälskjuten.

Mer fokus på tidiga insatser i adhd-vården

1 timme sedan
Det behöver bli mer fokus på tidiga insatser och individanpassad diagnostisk, i stället för snabbutredningar utan insatser som följer upp, konstaterar Socialstyrelsen i sina nya uppdaterade nationella riktlinjer för vård och stöd till personer med adhd och autism.

Jämnårig pojke misstänks för mordet på Maja, 17

1 timme sedan
En pojke har anhållits misstänkt för mordet på Maja, 17, uppger P4 Sjuhärad.