Mannens liv gick inte att rädda. Arkivbild.
Mannens liv gick inte att rädda. Arkivbild. - Foto: TT

Maskinförare död – blev överkörd av dumper

En arbetsplatsolycka där en man blev överkörd av en 30 tung lastbil med tippande flak – en så kallad dumper – slutade med dödlig utgång, rapporterar tidningen Byggnadsarbetaren.


Olyckan inträffade vid en anläggning för återvinning av jord, sten och betong i Stockholmsområdet då mannen, maskinförare till yrket, färdades i en dumper som kördes av en kollega. De var på väg tillbaka från att ha haft rast då mannen föll av och blev överkörd. Hans liv gick inte att rädda.

— Det är en mycket tragisk händelse. Vi har ännu inte olycksförloppet helt klarlagt. Vi utreder det som hänt, säger arbetsgivarens vd till Byggnadsarbetaren.

Olyckan, som inträffade den 16 september, utreds fortfarande av åklagare och Arbetsmiljöverket.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Oväntat liten ökning av tysk arbetslöshet

FI: Banker dåliga på hållbart sparande

Investeringsrådgivare är dåliga på att hjälpa kunder som vill spara hållbart, anser Finansinspektionen (FI). Alla banker och företag som granskats uppvisar brister. De behöver informera på ett enkelt sätt, säger Axel Engström på Finansinspektionen om rådgivarna.

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Wall Street Journals reporter Evan Gershkovich har suttit ett år i ryskt förvar. I veckan förlängdes hans häktning för femte gången. För familjen hemma i USA fortsätter mardrömmen.

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

1 timme sedan
Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

1 timme sedan
Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.