Stockholm

Rolf Porseryd om dramatiken i Nyhetsmorgon: "Kom plötsligt"

Rolf Porseryd, 75, tvingades avbryta sin medverkan i TV4:s Nyhetsmorgon.
Rolf Porseryd, 75, tvingades avbryta sin medverkan i TV4:s Nyhetsmorgon. Foto: Stella Pictures och Skärmavbild/TV4/Nyhetsmorgon

När utrikeskommentatorn Rolf Porseryd gästade TV4:s Nyhetsmorgon uppstod dramatik och 75-åringen tvingades avbryta sin medverkan i direktsändning. Nu berättar Porseryd om vad som hände.
– Det är ju lite pinsamt, säger han i Efter fem.


Läs mer

Under måndagens sändning av Nyhetsmorgon i TV4 gästade utrikeskommentatorn Rolf Porseryd, 75, för att berätta om valet i Brasilien. 

Men plötsligt fick Porseryd avbryta sin medverkan.

– Jag måste ta mig härifrån, sa han i direktsändning innan kameran klippte över till den märkbart bekymrade programledaren Soraya Lavasani, vilket Nyheter24 då rapporterade om. 

Här kan du läsa mer om Rolf Porseryds plötsliga exit i Nyhetsmorgon.

Rolf Porseryd: "Valde att dra mig tillbaka snabbt"

Senare uppgav TV4:s presschef Liv Sander för Expressen att "det är ingen fara med Rolf". 

I programmet Efter fem, där programledaren Tilde de Paula Eby beskriver det inträffade som "jätteläskigt", kommenterar nu Rolf Porseryd själv händelsen.

– Vi hade ju bara 30 sekunder kvar. Men hade jag stannat kvar där hade det blivit en obehaglig överraskning för alla, så jag valde att dra mig tillbaka ganska snabbt. Det var det bästa jag kunde göra och det visar att tv är en del av verkligheten, säger han i Efter fem och fortsätter:

– Jag har varit lite hängig i några dagar och hostig och så, men det här kom plötsligt på morgonen. Jag sov för lite och började må illa, sedan kom det plötsligt under sändningen, då kände jag att: det går inte längre.

Efter lite vila mår Porseryd nu bättre, även om han beskriver incidenten som "lite pinsam".

Läs om varför meteorologen Ulrika Elvgren bröt ihop i TV4:s Nyhetsmorgon här.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.