Louise Erixon (SD), kommunstyrelsens ordförande i Sölvesborg, blir även partiets gruppledare i kommunfullmäktige. Arkivbild.
Louise Erixon (SD), kommunstyrelsens ordförande i Sölvesborg, blir även partiets gruppledare i kommunfullmäktige. Arkivbild. - Foto: TT

Ny roll för Louise Erixon (SD) i Sölvesborg

Sverigedemokraten Louise Erixon, kommunstyrelseordförande i Sölvesborg, blir även partiets gruppledare i kommunfullmäktige.


Efter valet sjukskrev hon sig med hänvisning till att hon slitit över sin förmåga under valrörelsen. Hon är fortsatt sjukskriven, men inför omröstningen om gruppledarposten på måndagskvällen sade hon till BLT att hon är övertygad om att hon snart är tillbaka på jobbet.

Tidigare har Louise Erixon fokuserat på sin roll som kommunstyrelseordförande, medan partikamraten Robert Lindén varit gruppledare. Han blir nu i stället vice gruppledare.

— Det är viktigt med ett tydligt ledarskap, inte minst nu när vi har en grupp på 20 personer, med alla ersättare därtill. Enligt partiets stadgar är det gruppledaren som ska ha det huvudsakliga ansvaret för det politiska arbetet kopplat till kommunfullmäktige samt kontakten med övriga partier – så det faller sig naturligt, säger Louise Erixon till tidningen.

På grund av sin sjukskrivning var Erixon inte med på mötet på måndagskvällen, det var däremot hennes ex-make Jimmie Åkesson.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!