Ett nytt EU-direktiv gör att utseendet på otaliga förpackningar måste förändras.
Ett nytt EU-direktiv gör att utseendet på otaliga förpackningar måste förändras. - Foto: Pressbild/Coca-Cola och Gene J. Puskar/AP/TT

Coca-Cola-flaskorna ändrar utseende – så kommer de se ut

Ett nytt EU-direktiv gör att utseendet på både mjölkpaket och petflaskor kommer att förändras. Nu har läskjätten Coca-Cola visat upp hur de nya flaskorna kommer att se ut.


För att minska mängden plast i naturen, många gånger i form av lösa korkar, har EU presenterat ett nytt direktiv som gör att flera miljarder förpackningar kommer att behöva ändra utseende.

Korkarna ska nämligen, från och med 2024 när direktivet träder i kraft, sitta fast i förpackningen, rapporterar Expressen.

Coca-Cola byter korklösning

Den stora omställningen, från lösa till fasta lock, har dock redan påbörjats. Faktum är att företaget Coca-cola, som ligger bakom läsken med samma namn och andra favoriter såsom Sprite och Fanta, redan lanserat en ny design i Norge.

Foto: Pressbild/Coca-Cola

”Det är en förändring som kommer att göra det lättare att samla in och panta alla delar av Coca-Cola-flaskan tillsammans och på så sätt hjälpa till att förhindra nedskräpning", uppger Nermin Mohamad Ali, kommunikationschef hos Coca-Cola Sverige, i ett skriftligt uttalande till Expressen

Tetra Pak ändrar över 20 miljarder förpackningar

Foto: Pressbild/Tetra Pak International S.A.

Även Tetra Pak, som kommer att ändra designen på över 20 miljarder förpackningar, har delat med sig av bilder på hur den nya korklösningen kommer att se ut.

"Att tillgodose människors behov av att kunna återvinna är en viktig komponent, inte bara för att bli mer hållbara utan också för att göra livsmedel mer lättillgängliga och säkrare för alla konsumenter", säger Lars Holmquist, vice vd Packaging Solutions & Commercial Operations på Tetra Pak, i ett pressmeddelande.

EU
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!