En man har släppts från Svartsjöanstalten sedan det upptäckts att han utgivit sig för att vara en dömd person. Arkivbild.
En man har släppts från Svartsjöanstalten sedan det upptäckts att han utgivit sig för att vara en dömd person. Arkivbild. - Foto: TT

Fel man avtjänade fängelsestraff

Nyligen släpptes en man från Svartsjöanstalten utanför Stockholm. Han släpptes inte efter avtjänat straff utan för att han aldrig skulle ha varit där. Mannen hade utgett sig för att vara en dömd person, skriver Upsala Nya Tidning.


— Jag kan bekräfta att det här har hänt. Ärenden har nu överlämnats till sektionen för särskilda utredningar inom Kriminalvården som ska undersöka hur det här har gått till, säger Ulf Mossberg, pressekreterare vid Kriminalvården, till tidningen.

I fjol dömdes en man i 30-årsåldern till fängelse för grovt skattebrott. Han fälldes för att ha hanterat hundratals kilo tobak för vattenpipa utan att betala tobaksskatt.

Men när det var dags att avtjäna straffet var det en annan person som dök upp. Enligt uppgifter till tidningen ska den dömde mannen ha betalat för att den andre skulle avtjäna straffet.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

1 timme sedan
Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

1 timme sedan
"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

2 timmar sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.