Mäklaren som spydde galla över mäklare kuggades

Ariane Bucquet (m) har själv ansökt och underkänts av fastighetsmäklarnämnden.


Häromdagen riktade stockholmsmoderaten Ariane Bucquet hård kritik mot lockpriser och fastighetsmäklarkulturen. Bucquet menade att det är orimligt att lägenheterna i Stockholms innerstad går upp med ca 30% av värdet.

"Då måste man ju ställa sig frågan om mäklarna faktiskt är inkompetenta eller om vi är en hel befolkning som äger vår bostad som blivit lurade av marknaden", skrev hon tidigare i veckan.

Nu visar det sig att hon själv ansökt men blivit nekad sin mäklarlicens av fastighetsmäklarnämnden 2003. Hon hade bland annat läst på Centrum för livslångt lärande, som inte är en av FMN godkänd skola.

– Hon saknade också poäng i ämnena civilrätt med fastighetsrätt och ekonomi, säger Thomas Carter, pressansvarig på FMN, till Realtid.

Bessie Wedholm, kommunikationsansvarig på Mäklarsamfundet, tycker att Bucquets kritik i grund och botten ger uttryck för hennes avsky för den fria marknaden och undrar om hon inte borde byta parti.

"Ariane Bucquet vill frånta svenskarna rättigheten att låta utbud och efterfrågan bestämma priset på bostäderna, det är en allvarlig inskränkning av de fria marknadskrafterna. Det är inte heller åsikter någon förknippar med de väljare hon är vald att företräda. Dags för partibyte?", skriver Wedholm på Politikerbloggen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!