Politiker stämplar mäklare som lurendrejare

Ariane Bucquet går till attack mot lockpriser och fastighetsmäklarkulturen.


Fastighetsmäklarna anklagas för att vara en bunt manipulerande lurendrejare. Utspelet gör kommunpolitikern Ariane Bucquet, moderat ledamot i Stockholms kommunfullmäktige.

Bucquet, som själv studerat till fastighetsmäklare på 90-talet, sålde sin lägenhet till underpris och betalade för en tjänst som inte gav något annat än en kostnad, enligt henne själv. På Politikerbloggen utvecklar hon sin avsky mot tidigare branschkollegor:

"Då och då skrivs det i media att man inte får ha ”lockpriser” på bostäder, ändå går de flesta lägenheter i Stockholms innerstad upp med ca 30% av värdet. Då måste man ju ställa sig frågan om mäklarna faktiskt är inkompetenta eller om vi är en hel befolkning som äger vår bostad som blivit lurade av marknaden."

Efter att ha hört sig för har Bucquet kommit fram till att det är omöjligt att räkna ut vad marknaden är beredd att betala för exempelvis en bostadsrätt. I stället vill hon se ett system där säljare och mäklare kommer överens om pris, och att spekulanter inte ska kunna lägga bud över det priset.

Skrivet av:

Senaste nytt

Utdömda växlar försenar hundratals tåg

Flera döda i cyklon i Indien

Minst åtta människor har omkommit i stormar som drabbat staden Chennai på Indiens sydöstra kust, uppger polis på tisdagen.

Fackförbund i Danmark varslar mot Tesla

Danmarks största fackförbund varslar om konflikt med bilföretaget Tesla, skriver danska TV2.

Inrikesresor med flyget minskade

Flygresandet totalt ökade sammantaget något under november. Men en minskning i inrikesresandet med 6 procent jämfört med i fjol oroar Swedavia.

Utsläpp från fossila bränslen väntas öka globalt

Världens koldioxidutsläpp från fossila bränslen väntas öka med 1,1 procent i år, enligt en årlig rapport från Global Carbon Project. Ökningen syns främst från Kina och Indien samt den globala flygtrafiken, enligt forskarna.

Ny prognos – tre räntesänkningar nästa år

Lägre inflation och flera räntesänkningar. Danske Bank ser ljuset i konjunkturmörkret, och det relativt snart.