Den fördröjda cancerdiagnosen lex Maria-anmäls till Inspektionen för vård och omsorg
Den fördröjda cancerdiagnosen lex Maria-anmäls till Inspektionen för vård och omsorg. Arkivbilder. - Foto: Pexels och Stina Stjernkvist/TT

Kvinna råddes torka ut leverfläck med klister – var hudcancer

När en kvinna i Skåne visade upp en leverfläck för sin läkare på en vårdcentral fick hon rådet att på egen hand torka ut den med hjälp av klister eller frysa bort den.


Efter ett halvår undersöktes fläcken på nytt av en annan läkare som konstaterade att det rörde sig om hudcancer, rapporterar P4 Malmöhus.

Händelsen lex Maria-anmäls nu till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo). Den fördröjda diagnosen innebar enligt anmälan en allvarlig risk för att cancern skulle sprida sig.

TT
/
IVO
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Attack mot militärbas i Irak

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

3 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

igår 21:50
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.