Under en temavecka uppmärksammade Region Värmland amning.
Under en temavecka uppmärksammade Region Värmland amning. - Foto: Naina Helén Jåma/Hasse Holmberg/TT

Hatstorm mot regionens amningsbild: "Är ni sjuka i huvudet?"

Under en temavecka om amning postade Region Värmland flera bilder på Instagram. Ett av inläggen har orsakat en hatstorm i kommentarsfältet.
"Det här är så woke och världsfrånvänt krystat att man blir helt matt."


På Region Värmlands Instagramkono turas olika verksamheter om att lägga ut bilder, och förra veckan hade turen hamnat hos kvinnosjukvården. Eftersom det var Nordiska amningsveckan låg fokus på amning – och en av bilderna väckte ilska och hat i kommentarsfältet. 

På bilden syns två personer – en som ammar och en som pumpar mjölk med hjälp av en pump. Inlägget postades för att upplysa om igångsatt amning.

"Världsfrånvänt"

Inlägget har väckt starka reaktioner och har i dagsläget över 1 700 kommentarer.


Region Värmland: "Varit många arga kommentarer"

Enligt Hedvig Bergenheim, kommunikationsdirektör på Region Värmland, har inlägget fått många hatiska kommentarer, men även positiva.

– En rad inlägg publicerades för att öka kunskapen om amning och sista inlägget som publicerades handlade om igångsatt amning och samamning. Inlägget illustrerades med en bild ur ett kunskapsmaterial från RFSL och riktade sig främst till samkönade par och transpersoner, säger hon till Nyheter24 och fortsätter:

 – Det har varit många arga och otrevliga kommentarer men också många som tackat kvinnosjukvården för att de lyfter ämnet och visar att familjekonstellationer kan se olika ut. Hälso- och sjukvården ska vara jämlik och då behöver vi även uppmärksamma frågor som är aktuella för mindre grupper.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!