Vissa kunder verkar tycka att en särskild vara är lite genant att köpa.
Vissa kunder verkar tycka att en särskild vara är lite genant att köpa. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ica-anställd om varan kunder skäms över att köpa: "Ofta män"

Om man jobbar i matbutik får man en unik insikt i vad folk handlar – och vad vissa tycker är lite mer pinsamt att lägga upp på varubandet i kassan.
– Jag bryr mig verkligen inte vad folk köper, men det märks att vissa ändå tycker att det är skämmigt, säger Olivia, som jobbar i en Ica-butik, till Nyheter24.


För det mesta lägger kunder bara upp det som de ska köpa på varubandet och sedan är det inget mer med det – de betalar och går. 

Men i vissa fall händer det att kunderna blir märkbart generade när de ska betala. Anledningen? En viss tycks upplevas som pinsam att köpa.

– Jag bryr mig verkligen inte vad folk köper, men det märks att vissa ändå tycker att det är skämmigt, säger Olivia, som jobbar vid en Ica-butik i södra Sverige och som egentligen heter någonting annat, till Nyheter24.

Här kan du läsa om frågan som Ica-anställda Olivia tröttnat på att få.

Ica-anställd: "Verkar tycka att det är lite pinsamt"

Vad är det då för vara som får vissa kunder att rodna? 

– Det är ganska många som verkar tycka att det är lite pinsamt att köpa toapapper och ibland även tamponger eller bindor, men framförallt toapapper, säger Olivia och fortsätter vidare:

– Särskilt tydligt blir det ju när folk, och det är faktiskt ofta män, som ska skämta lite om hela grejen. Ungefär: ”ja, nu ser man ju vad jag ska göra där hemma, hehehe”. 

Läs om möjligheten många missar i Ica-butiken här.

Ica
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!