Mattias Flink dömdes för massmordet i Falun.
Mattias Flink dömdes för massmordet i Falun. - Foto: Ingvar Svensson/SvD/TT och Conny Sillén/TT

Så lever Mattias Flink i dag – sköt ihjäl sju personer 1994

Totalt sju personer dödades och tre skadades när Mattias Flink, 52, öppnade eld i Falun under natten mot lördagen den 11 juni 1994. Sedan 2014 lever Flink som en fri man – men håller låg profil.


Beväpnad med en automatkarbin och en pistol, stulna från hans arbetsplats Dalregementet i Falun, sköt Mattias Flink ihjäl sju personer den 11 juni 1994. 

Ytterligare tre personer kom till skada i det uppmärksammade massmordet, som senare resulterade i en livstidsdom för Flink. 

Detta straff tidsbestämdes dock av Högsta domstolen till 30 år under vintern 2011 och fyra år senare, på 20-årsdagen för massmordet, släpptes Flink på fri fot. Han hade då inte fått en enda anmärkning i fängelset.

Mattias Flink som ung. Foto: Passregistret/TT

Mattias Flink i dag – lever i frihet

Numera lever Mattias Flink med skyddad identitet och ska vara bosatt långt ifrån Falun.

– Jag har ingenting kvar där. Och jag vill inte utsätta folk för att stöta ihop med mig på stan, sade han till TT efter sin frigivning.

År 2015 arbetade Flink, enligt Expressen, med trädfällning och hade regelbunden kontakt med sin pappa som då uppgav för tidningen att Flink inte har lust att prata om hur han lever efter frigivningen.

– Han vill inte, sade pappan då.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!