En man i 20-årsåldern misstänks ha mördat en kvinna på ett nyöppnat LSS-boende i Enköping.
En man i 20-årsåldern misstänks ha mördat en kvinna på ett nyöppnat LSS-boende i Enköping. - Foto: Stefan Reinerdahl/TT

Unga offret tog studenten i våras – mördades på nyöppnat LSS-boende

En man i 20-årsåldern misstänks ha mördat en kvinna på ett nyöppnat LSS-boende i Enköping. Kvinnan tog studenten som sent i våras. Nu aktiverar kommunen elevhälsan för att stötta eleverna.


Under torsdagen larmades polis till en adress i Enköping efter uppgifter om att en person på ett vårdboende dödat en i personalen. 

Boendet är ett gruppboende för personer med vissa fysiska eller psykiska funktionsnedsättningar.

Polisen anträffade en död kvinna på adressen en man i 20-årsåldern är gripen misstänkt för mord. Enligt uppgifter till Aftonbladet larmade mannen själv polisen efter mordet.

Kvinnan tog studenten i våras

Den unga kvinnan som mördades på vårdboendet tog studenten så sent som i våras och nu aktiverar kommunen elevhälsan för att stötta eleverna, skriver Enköpingsposten.

Enligt tidningen är sorgen bland kvinnans vänner och tidigare skolkamrater stor.

"Det är oerhört tragiskt och vi tänker på den drabbades anhöriga och vänner", säger kommundirektören Daniel Jansson-Hammargren enligt ett pressmeddelande och fortsätter:

"Då den drabbade är ung och tog sin examen från Westerlundska gymnasiet i våras har vi beslutat att aktivera Elevhälsan på gymnasiet i morgon. De kommer att finnas tillgängliga för ungdomar som behöver prata om vad som hänt".

/
/
LSS
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!