Rickard Finndahl är chef för grova brott i polisområde Jönköping.
Rickard Finndahl är chef för grova brott i polisområde Jönköping. - Foto: Adam Ihse / TT & Privat

Så lyckades polisen hitta Tove i Vetlanda: ”Det var inga tips”

Två och en halv vecka efter att Tove anmäldes försvunnen hittades hon död i ett skogsparti sydost om Vetlanda. Nu berättar Rickard Finndahl, chef för grova brott, om hur det gick till när kroppen hittades.


Söndagen den 16 oktober anmäldes Tove försvunnen efter en utekväll i Vetlanda. Både polis och frivilligorganisationer letade efter 21-åringen utan framgång, och den 21 oktober meddelade polisen att den stora sökinsatsen efter henne avslutats.  

Men brottsutredningen fortsatte, och till slut polisen kunde komma fram till exakta koordinater där de trodde att Tove kunde vara. 

– Det var inga tips eller övervakningsfilmer som gjorde det. Det var en kartläggning och gediget arbete med att hitta en position, säger Rickard Finndahl, chef för grova brott, till P4 Jönköping.

Här kan du läsa vad den mordmisstänkta 20-åringen sagt om kvällen då Tove försvann i Vetlanda.

Tove hittades sydost om Vetlanda

Polisen gav sig återigen ut med hundpatruller, och den 2 november hittades Toves kropp nära en lerig skogsväg sydost om Vetlanda.  

– Vi hade jobbat dag och natt, ingen kunde släppa det. För varje dag som går blir det svårare och svårare, säger Rikhard Finndahl och fortsätter: 

– Det är en dag jag kommer minnas resten av mitt liv. Det är många känslor när man får ett sådant besked som man innerst inne inte önskat, men ändå förstått var på det här sättet. 

Leif GW Persson om avgörande pusselbiten i fallet med Tove i Vetlanda: "Orolig"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!