Håll julbelysningen tänd – trots skenande julpriser
Skyhöga elpriser till trots – det är inte värt att spara in på julbelysningen utomhus. - Foto: Gorm Kallestad/Scanpix/TT

Rådet: Håll julbelysningen tänd – trots skenande julpriser

Skyhöga elpriser till trots – det är inte värt att spara in på julbelysningen utomhus, tycker försäkringsbolaget If.


Elkrisen som präglat år 2022 har nog inte undgått någon. Men den som funderar på att dra ner på julbelysningen, för att spara en slant, bör tänka om enligt försäkringsbolaget If.

Foto: Gorm Kallestad/TT

Därför ska du ha julbelysningen tänd

"Vi passar faktiskt på att slå ett slag för julbelysningen i år. Belysning är viktig för att skapa trygga miljöer och för att försvåra för tjuvar som ofta slår till i mörkret", säger skadechefen Jenny Rudslätt i ett pressmeddelande, och tillägger att det går att använda en tidsinställd timer för att minska elförbrukningen.

Bostadsinbrotten har gått ned de senaste åren, kanske beroende på att fler jobbar hemifrån. Tjuvarna verkar i stället ha riktat in sig på vindar och källarförråd.

Försäkringsbolaget hoppas att trenden med färre bostadsinbrott håller i sig och uppmanar alla att se till att ha bra lås på dörrar – även balkonger och altandörrar på markplan – och inte ha värdesaker liggande synbara genom fönster.

TT
/
Senaste nytt

Ökat journalistskydd i EU

Sony gör sig av med 900 anställda

Sony Interactive Entertainment, som tillverkar spelkonsolen Playstation, gör sig av med 900 anställda i ett sparprogram. Sony förklarar åtgärderna med att man behöver göra en omställning i en spelmarknad i förändring.

Mördade mor och dotter – får tidsbestämt straff

En nu 59-årig man som sköt ihjäl en kvinna och hennes dotter i Västsverige 2009 har fått sitt livstidsstraff tidsbestämt till 26 års fängelse, skriver Dagens Juridik.

Ungerns valuta faller efter räntesänkning

Den ungerska valutan, forinten, tar stryk på valutamarknaden sedan centralbanken i Budapest sänkt styrräntan med 1 procentenhet till 9 procent.

Oväntat stort fall för orderingången i USA

Orderingången för varaktiga varor – som bilar, maskiner och kylskåp – i USA föll med 6,1 procent i januari jämfört med månaden före, visar färsk statistik från USA:s handelsdepartement.

Experten: Lugn i räntestormen, husdrömmen springer inte ifrån dig

Priserna stiger 2024. Dessutom ökar tillgången på bolån nästa år och det kan bli flera räntesänkningar. Men stressa inte till bostadsmarknaden, tipsar SPP:s sparekonom. Husdrömmen springer inte ifrån dig. – Passa på att spara till insatsen, gå på visningar och när du hittar ett objekt– våga slå till, säger Shoka Åhrman.