Håll julbelysningen tänd – trots skenande julpriser
Skyhöga elpriser till trots – det är inte värt att spara in på julbelysningen utomhus. - Foto: Gorm Kallestad/Scanpix/TT

Rådet: Håll julbelysningen tänd – trots skenande julpriser

Skyhöga elpriser till trots – det är inte värt att spara in på julbelysningen utomhus, tycker försäkringsbolaget If.


Elkrisen som präglat år 2022 har nog inte undgått någon. Men den som funderar på att dra ner på julbelysningen, för att spara en slant, bör tänka om enligt försäkringsbolaget If.

Foto: Gorm Kallestad/TT

Därför ska du ha julbelysningen tänd

"Vi passar faktiskt på att slå ett slag för julbelysningen i år. Belysning är viktig för att skapa trygga miljöer och för att försvåra för tjuvar som ofta slår till i mörkret", säger skadechefen Jenny Rudslätt i ett pressmeddelande, och tillägger att det går att använda en tidsinställd timer för att minska elförbrukningen.

Bostadsinbrotten har gått ned de senaste åren, kanske beroende på att fler jobbar hemifrån. Tjuvarna verkar i stället ha riktat in sig på vindar och källarförråd.

Försäkringsbolaget hoppas att trenden med färre bostadsinbrott håller i sig och uppmanar alla att se till att ha bra lås på dörrar – även balkonger och altandörrar på markplan – och inte ha värdesaker liggande synbara genom fönster.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!