Tommy Myllymäki är domare i Sveriges Mästerkock.
Tommy Myllymäki är domare i Sveriges Mästerkock. - Foto: Erik Simander/TT och Stella Pictures

Allt om Tommy Myllymäki: Finska ursprunget, familjen och pengarna

Tommy Myllymäki är ny domare i TV4:s succéprogram Sveriges mästerkock. Men hur bra koll har du på stjärnkockens familj, fru och pengar? Nyheter24 reder ut allt och lite till.


Efter drygt tolv år lämnade Markus Aujalay domarstolen i TV4:s Sveriges Mästerkock och kort därpå stod det klart han får en formidabel ersättare i form av stjärnkocken Tommy Myllymäki

Tillsammans med Mischa Billing och Tom Sjöstedt ska 44-åringen nu smaka av och tycka till om mat tillagad av svenska amatörkockar på bästa sändningstid.

Men hur mycket vet du egentligen om den erfarne kocken och krögaren? Nyheter24 reder ut allt du kan tänkas vilja veta om Tommy Myllymäki.

Var kommer Tommy Myllymäki ifrån?

Tommy Myllymäki är född och uppvuxen i Katrineholm i Södermanland, men han har påbrå från Finland från både sin mamma och pappa. 

Faktum är att det var i Finland, på de stora släktmiddagarna, som passionen för mat tog fart, då tillsammans med Myllymäkis finska mormor.

"Det var här intresset föddes. Det var här han insåg vilken upplevelse mat och gemyt kan innebära", står det om stjärnkockens på hans egen hemsida.

Tommy Myllymäkis ålder – hur gammal är han?

Tommy Myllymäki föddes den 31 juli 1978, vilket innebär att han fyller 45 år under sommaren 2023.

Tommy Myllymäkis fru – vem är Malin Myllymäki Qvänstedt?

Sedan 2014 är Tommy Myllymäki gift med två år yngre Malin Myllymäki Qvänstedt som arbetar som stylist och som dessutom driver doftljusföretaget Quod. 

Paret bodde tidigare i Jönköping, men flyttade för några år sedan till Östermalm i Stockholm. Där bor de i en sekelskiftesvåning på hela 140 kvadratmeter. Men flytten till storstan, som till stor del berodde på öppningen av restaurangen Aira, var inte given.

– Aldrig i livet, var min första reaktion. Jag ville bo som vi hade bott tidigare med utrymme, terrass och trädgård, har Malin tidigare sagt till SvD, men betonade då att det blev bättre än vad hon först trott.

Tommy Myllymäkis familj – har han barn?

Tommy Myllymäki och Malin Myllymäki Qvänstedt har tre barn: döttrarna Nahla och Nomi samt sonen Jack.

Har Tommy Myllymäkis restaurang fått en Michelinstjärna?

I september 2021 stod det klart att Tommy Myllymäkis restaurang Aira, belägen på Biskopsudden på Djurgården, fått en stjärna i Guide Michelin, vilket bland andra SvD rapporterade om då. 

Tommy Myllymäkis lön – hur mycket tjänar han?

Under 2014 sa Tommy Myllymäki till Expressen att han "tjänar nog mer än många andra i branschen".

– Men fortfarande inga astronomiska summor, konstaterade han då. 

Enligt handlingar från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av hade Myllymäki en fastställd förvärvsinkomst på 952 196 kronor under 2020. Samma år hade stjärnkocken ett överskott av kapital som landade på 394 624 kronor.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)

SBAB sänker rörlig boränta – höjer bundet

Statliga banken SBAB sänker tremånadersräntan med 0,10 procentenheter. Därmed hamnar den så kallade listräntan på 4,92 procent.

Ekonomens varning för nya bedrägeritypen: "Spelar på rädslan"

Antalet bedrägerier ökar rejält. Nu har en relativt ny form av bedrägeri blivit allt vanligare, något sparekonomen Frida Bratt varnar privatpersoner för.

Assa Abloy ökar vinsten

Låskoncernen Assa Abloy gjorde en rörelsevinst, justerad för engångsposter, på 5,4 miljarder kronor för första kvartalet. Det var en ökning med fem procent jämfört med samma period i fjol.

Många trafikolyckor under morgonen: "Ishalka"

En rad olyckor har inträffat i Västra Götaland under onsdagsmorgonen, efter att svår halka ställt till det i trafiken.