Livsmedelskedjan återkallar ännu mer ägg – risk för salmonella
Risken för salmonella i ägg leder till nya återkallelser. - Foto: Anders Wiklund/TT & Janerik Henriksson/TT

Livsmedelskedjan återkallar ännu mer ägg – risk för salmonella

Coop fortsätter att återkalla ägg på grund av risken för salmonella.


Nu väljer Coop att återkalla ännu fler ägg, på grund av risk för salmonella. 

Gård drabbad av salmonella

Jordbruksverket uppgav tidigare att det är två avdelningar på en gård som är drabbats av smitta, dock inte huvuddelen av gården.

De rutiner som gäller när salmonella upptäcks är att de drabbade hönsen spärras av från resterande medan beslut om avlivning tas. Sedan saneras området.

Då valde Coop att återkalla ägg som åtgärd. 

Ännu fler ägg återkallas

Nu kommer matjätten att återkalla ännu fler ägg, på grund av samma anledning. Den senaste uppmaningen gäller ägg från frigående höns i 12-pack, 24-pack och 15-pack märkt Xtra.

Förpackningarna har bäst före-datum mellan den 18 och 28 januari, enligt ett pressmeddelande från Coop.

I förra veckan återkallade såväl Coop som Axfood äggpartier av samma skäl. Efter Axfoods larm bedömde Livsmedelsverket att runt 165 000 djur kan komma att behöva avlivas.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!