Leif GW Persson ville slå vad – om en miljon kronor – med Göran Persson.
Leif GW Persson ville slå vad – om en miljon kronor – med Göran Persson. - Foto: Anders Wiklund/TT och Henrik Montgomery/TT

Leif GW Perssons svindlande miljonvad – med Göran Persson: "Sårigt"

Att Leif GW Persson har sitt på det torra ekonomiskt vet de flesta om. Att han ville slå vad om en miljon kronor, med ingen mindre än Sveriges tidigare statsminister Göran Persson, är det färre som vet.
– Göran och jag har ett ganska sårigt förhållande, berättar kriminologen för Expressen.


Kriminologen och succéförfattaren Leif GW Persson har genom åren byggt upp en rejäl förmögenhet, vilken han frikostigt delar med sig av till sina familjemedlemmar. 

Läs här om Leif GW Perssons gåva till barnbarnet – värd 25 miljoner kronor.

Leif GW Persson: "Göran, jag har ett förslag"

Men Leif GW Persson är inte bara villig att spendera stora pengar på nära och kära, utan också på vadslå. 

I en intervju med Expressen berättar nämligen 77-åringen om en söndagslunch han, tillsammans med en rad ambassadörer och Sveriges tidigare statsminister Göran Persson, närvarade vid.

– Göran och jag har ett ganska sårigt förhållande. Så blir det lunch. Och Göran sitter där och lägger ut texten. Övriga gäster består av ambassadörer. Och så var Peter Hultqvist på tapeten, för han skulle få sparken för att han råkat ut för någon skit. Han kommer avgå på måndag, sa Persson. Då sa jag: ”Ursäkta Göran, men jag tror inte det. Jag är helt säker på att Hultqvist kommer sitta kvar”. 

Peter Hultqvist (S) stod i fokus när Leif GW Persson ville slå vad med Göran Persson.

Diskussionen fortsatte, varpå Leif GW Persson kom med en idé.

– ”Jo, Göran, jag har ett förslag. Om du nu är så övertygad om att du har rätt, då föreslår jag att vi tar ett vad. Om du har rätt, får du en miljon av mig. Om jag har rätt så får jag en miljon av dig”. Det klarade han inte utan då bangade han ur, uppger han för tidningen och fortsätter:

– Hultqvist satt ju kvar och jag fick inget samtal från Göran sedan. Göran var ju en sådan där selektivt informerad man. Men jag kände han som efterträdde honom så jag förstod precis hur valserna gick. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!