Porrkungen Carl Serung är död.
Porrkungen Carl Serung är död. - Foto: TT & TV4

Så var ökände "Porrkungen" Carl Serungs sista tid i livet – dog 64 år gammal

Under 1990-talet gjorde Carl Serung sig känd för sina grova porrfilmer som ofta innehöll inslag med kiss och avföring.
Nu har "Porrkungen" dött, 64 år gammal.


Som 16-åring startade Carl Serung, eller Greger Lundin som han då hette, sin karriär inom porren genom att sälja porrtidningar.

På 1980-talet drev Serung, som även kallades "Porrkungen", flera sexklubbar i Stockholm, bland annat Tabu på Västmannagatan, och började även producera porrtidningar och porrfilm. 

Polisanmäldes av fler kvinnor

Carl Serung var ofta själv med i filmerna, som ofta var av grov karaktär. Snart började produktionerna polisanmälas av flera kvinnor, som sökt jobb på klubbarna

– I samband med anställningsintervjun ska de ha fått dricka sig berusade på drinkar som eventuellt också har innehållit droger. Sen ska de ha blivit övertygade att medverka i grova porrfilmer där de bland annat blivit slagna, nedkissade och insmetade med bajs, rapporterade Studio ett då, vilket senare återgavs i P3-dokumentären Porrkriget.

Arkivbild:TT

Flydde till Thailand

Med skulder på två miljoner och med Kronofogden efter sig, flydde "Porrkungen" till Thailand 1994. 

När tidigare partners sedan försökte ta över Carl Serungs klubbar, utbröt det så kallade "porrkriget" i Stockholm med sprängningar, beskjutningar och mordhot. I samband med det blev han efterlyst av Interpol, misstänkt för att ha anlitat torpeder. 

Porrkungen Carl Serung dog 64 år gammal

2010 återvände Carl Serung till Sverige. Han sista tid i livet levde han i stillhet under namnet Philip Decrosse. 

Han bosatte sig i en etta på 38 kvadratmeter i en förort till Uppsala, där han dog strax före jul. Enligt polisen handlar de tom ett sjukdomsfall och det finns ingen misstanke om brott, skriver Aftonbladet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!