Advokaten Clea Sangborns klient är misstänkt för mordet på Tove.
Advokaten Clea Sangborns klient är misstänkt för mordet på Tove. - Foto: onas Ekströmer/TT & Privat

Advokaten vill att misstänkta 20-åringen släpps fri: "Mått mycket dåligt"

Den mordmisstänkta 20-åringen erkände igår misshandel och gravfridsbrott, men att det inte varit meningen att döda Tove. Nu vill advokaten Clea Sangborn att hennes klient släpps fri – eftersom hon mår dåligt i häktet.


Efter nästan tre månaders tystnad medgav 20-åringen som sitter häktad misstänkt för mord och gravfridsbrott, för första gången inblandning i Toves död. 

Det var i samband med omhäktningen som kvinnan erkände att hon misshandlat Tove i sin lägenhet, men att det inte varit meningen att döda henne. 

– Att målsäganden dog var dock aldrig meningen. Det var en tragisk olyckshändelse och min klient har nu i polisförhör berättat vad som hände, sa kvinnans advokat Clea Sangborn till Aftonbladet då. 

Misstänkta kvinnans mobil spårad till platsen där Tove hittades död

Advokaten i Tove-fallet: Släpp 20-åringen fri 

Clea Sangborn vill nu att 20-åringen ska släppas ur häktet, eftersom hon inte kan skada utredningen och att brotten hon misstänks för inte överstiger två års fängelsestraff. 

– Hon kan inte påverka utredningen. Hon har mått väldig dåligt här i häktet, säger hon till Vetlanda-Posten. 

Både den misstänkta 20-åringen och 18-åringen omhäktades på tisdagen, till klockan 11.00 den 26 januari. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

1 timme sedan
Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.