Tove dog i Vetlanda i oktober 2022.
Tove dog i Vetlanda i oktober 2022. - Foto: Privat & Henrik Montgomery/TT

Leif GW Perssons teori: Så dog Tove, 21

21-åriga Tove hittades död den 2 november, men hennes dödsorsak är fortfarande inte offentliggjord. Men kriminologiprofessorn Leif GW Persson har en teori – och han tror att det handlar om kvävning.


Tove försvann efter en utekväll i Vetlanda i oktober, och hittades sedan död två veckor senare i ett skogsparti utanför orten. 

Två kvinnor, 18 och 20 år gamla, sitter häktade misstänkta för mord och gravfridsbrott. 20-åringen har erkänt att Tove dog i hennes lägenhet efter någon form av misshandel, men hävdar att det "inte var meningen". 

Här kan du läsa allt om mordet på Tove i Vetlanda.

Leif GW Perssons teori om Toves död

Det slutgiltiga obduktionsresultatet från Rättsmedicinalverket har inte kommit, och någon dödsorsak har inte offentliggjorts. 

Men Leif GW Persson har en teori om hur Tove dog. 

– Förmodligen är det någon form av kvävningsdöd, säger han i TV4 Nyhetsmorgon.

"Kan frias för mordet"

Kriminologiprofessorn har tidigare sagt att han tror att de båda kvinnorna kan frias för mordet. Anledningen är just eventuella svårigheter med att fastställa dödsorsaken. 

– Anta att man hittar någonting som är likt slagskador på en kropp, att man skulle använt ett föremål för att ta kål på offret, det kan uppstå om man brottas, offret trillar. Det är knepigt, sa han då i TV4 Nyhetsmorgon.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!