Under onsdagen tackades Annie Lööf av i riksdagen
Under onsdagen tackades Annie Lööf av i riksdagen - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Spel, spa och korvgrillning ​– här är partiledarnas avskedsgåvor till Annie Lööf

Centerpartiets Annie Lööf gjorde sin sista partiledardebatt och tackades efteråt av. Nyheter24 listar alla gåvor från kollegorna.


På onsdagsmorgonen var det dags för årets första partiledardebatt. Det var även Annie Lööfs sista som partiledare för Centerpartiet då hon nu lämnar posten efter elva år. 

Bok och korvgrillning med Andersson 

Efter debatten var det dags för de andra partiledarna att tacka av Lööf för sin gärning inom politiken. Först ut var Magdalena Andersson som överlämnade boken ''Barnfamiljernas friluftsguide i Stockholm'', som hon hoppas att Lööf ska ha tid att utforska. Hon bjuder även hem henne till sig själv för korvgrillning.

– Jag lovar att avslöja min bästa grillplats, om du lovar att inte avslöja det, sa hon. 

Nationalstaten, fotboll och umgänge

Därefter var det dags för Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson att ta ton. Som avtackningsgåva överräckte han boken ''Nationalstaten'', som han gärna vill diskutera med henne efter att hon läst den. Därtill bjöd han hem henne för att umgås en dag och se på fotboll. 

– Jag ska ta väl hand om henne och hennes familj, sa Jimmie Åkesson. 

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Fick spel av statsministern

Statsminister Ulf Kristersson valde att överräcka spelet ''Alga Science, 101 experiment'' som han han tycker passar ihop med Annie Lööfs framtidstro. 

– Jag uppskattar din framstegsvänliga, optimistiska syn på utveckling. Lycka till i nästa fas i livet, sa statsministern. 

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Gamla vännerna åker på spa

Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar, som känt Lööf sedan skoldebatterna, gav en spa-dag för två i avtackningspresent. 

– Jag tycker att du och jag går, svarade Annie Lööf efter att ha fått gåvan. 

En rörd kollega bjuder på middag

När det var dags för Kristdemokraternas Ebba Busch överräcktes en gåva från Min stora dag och en inbjudan till middag. En rörd KD-ledare hade svårt att hålla tillbaka tårarna när hon talade till Annie Lööf.

– När dammet har lagt sig hoppas jag att vi gjort vägen lite bredare för våra döttrar, sa Ebba Busch. 

Foto: Fredrik Sandberg/TT

MP tacksamma gentemot Lööf 

Miljöpartiets Märta Stenevi intog podiet och gav en blombukett och en donation till Plan Sverige. Hon berättade om den respekt hon känner gentemot kollegan och hennes outtröttliga arbete för kvinnor. 

– Jag vet att du fått betala ett högt pris. Tack för att du alltid stått på kvinnors och flickors sida. 

Pizza och arbetsförmedlingen 

Sist ut var Liberalernas Johan Pehrson som tillsammans med sitt parti gav en gåva från den ideella organisationen Unizon. Utöver den gåvan bjöd han även Lööf till att äta pizza med honom. Det var en skojfrisk Johan Pehrson som intog podiet och valde att avsluta med att tipsa om var hon kan söka nästa arbete.

– Om det skulle vara kärvt så har jag kontakter på arbetsförmedlingen. 

Slutligen var det dags för Annie Lööf själv att inta podiet. Hon tackade kollegor och arbetskamrater men valde att avslutningsvis visa sin tacksamhet gentemot familjen.

– Mina föräldrar sitter här och har lyssnat på min sista partiledardebatt så min sista tack går till dem. Tack mamma och pappa.

Foto: Caisa Rasmussen/TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Klart uppåt på Asienbörser

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

1 timme sedan
En man i 45-årsåldern döms till sju års fängelse efter att polisen hittat en stor mängd narkotika och vapen i hans lägenhet i Norrköping i höstas, rapporterar P4 Östergötland.

Ja till Ukrainastöd – Biden lovar vapen i veckan

1 timme sedan
Senaten i USA:s kongress säger som väntat ja till ett stöd på nära 61 miljarder dollar till Ukraina. Kiev har väntat på stödet sedan i höstas för att stå emot Rysslands anfallskrig.

Rysk robotattack mot Charkiv

2 timmar sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

3 timmar sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

idag 00:46
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.