Under onsdagen håller Försäkringskassan pressträff om elstödet
Under onsdagen håller Försäkringskassan pressträff om elstödet - Foto: Johan Nilsson/TT

Klart: Då börjar elstödet betalas ut – så mycket pengar får du

Utbetalningarna av elstödet inleds den 20 februari, det meddelar Nils Öberg, generaldirektör på Försäkringskassan, på en pressträff under onsdagen. Här är områdena som berörs, och så mycket pengar får man.


Under onsdagen kallar Försäkringskassan och Svenska kraftnät till pressträff med anledning av den kommande utbetalningen av elstöd. 

Pengarna kommer betalas ut i elområde 3 och 4, med start den 20 februari.

"Utbetalningarna av elstöd startar den 20 februari och pågår i några dagar. Men det kan ta längre tid om vi inte hitta något konto för utbetalning", skriver Försäkringskassan i ett pressmeddelande, enligt Aftonbladet.

Så mycket elstöd får du ut

Elstödet gäller förbrukningen mellan oktober 2021 och september 2022. Det betalas ut med 79 öre per kilowattimme i elområde 4, och med 50 öre per kilowattimme i elområde 3.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Oron växer för rysk skuggflotta i Östersjön

Ung man får fängelse för barnvåldtäkt

En 18-årig man döms till fängelse i tre och ett halvt år för våldtäkt mot barn. P4 Gotland rapporterar att mannen våldtog en då 13-årig flicka. Han ska även betala skadestånd till flickan på 350 000 kronor.

Polisen i Huddinge rapporterar om stöld

"En polispatrull dirigeras av ett vittne till en man som till synes håller på att stjäla en cykel i Kungens Kurva köpcentrum.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Solna

1 timme sedan
"En bilist har tappat kontrollen över sitt fordon, kört av vägen och in genom ett staket i Ulriksdal. Föraren är inte skadad fysiskt.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Skellefteå rapporterar om fylleri / lob

1 timme sedan
"Skellefteå, person omhändertagen.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om rån, Malmö

1 timme sedan
"Personrån, Särlagatan", skriver polisen på sin hemsida.