18-åringen fortsätter att neka till mordet på Tove.
18-åringen fortsatte att neka till mordet på Tove. - Foto: Polisen och Privat

Maja Hellman, 18, bröt ihop i rätten: "Vågar inte säga emot"

Enligt Johanna Leshem Jansson hjälpte Maja Hellman till i slagsmålet som ledde till Toves död i Vetlanda i höstas. Under rättegången hävdade dock Maja Hellman att hon låg och sov och bara hjälpte till att flytta kroppen.
– Jag vågar inte säga emot, sa 18-åringen i rätten.


Det är två känslosamma, men helt olika berättelser som ges i rättssalen när de unga kvinnorna förhörs.

Vad som hände i lägenheten i Vetlanda, natten mellan den 15 och 16 oktober, är Johanna Leshem Jansson och Maja Hellman inte överens om.

Här kan du läsa om Johanna Leshem Janssons tårar i rättssalen när hon berättade om hur Tove dog.

Maja Hellman om mordet på Tove

Toves anhöriga satt mitt emot de misstänkta och höll stundtals varandra i händerna, djupt påverkade av berättelsen.

Enligt Johanna Leshem Jansson hjälpte Maja Hellman till genom att hålla i Toves händer under slagsmålet. Men Maja Hellman skakade dock tyst på huvudet under delar av berättelsen.

Någon timme senare bröt hon ihop när hon själv förhördes. Maja Hellman upprepade då det hon sagt i polisförhören, att hon druckit för mycket och därför sov när Tove dog.

– Jag såg inte Tove någonstans och frågar (20-åringen) om hon gått hem, och hon säger ja. Efter det så lägger jag mig igen. Sedan så väcker hon mig senare... Hon behöver hjälp, säger 18-åringen och kämpar mot gråten.

– Jag går upp ur sängen och går ut i vardagsrummet och ser Tove ligga invirad i ett lakan. Hon säger att jag måste hjälpa till att få ner Tove till bilen, och jag... jag vågar inte säga emot.

Här kan du läsa alla nyheter om mordet på Tove i Vetlanda.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kriminalvårdare döms för våld mot intern

Sex häktade efter rekordstort knarkbeslag

Sex personer har begärts häktade för synnerligen grovt narkotikabrott. De greps i samband med en stor polisinsats i Nynäshamn söder om Stockholm på torsdagen.

Tusentals drabbade av strömavbrott

Ett strömavbrott har under lördagen drabbat Eons kunder i Upplands Väsby kommun norr om Stockholm. Som mest berördes drygt 12 000 av Eons kunder.

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

Kan man leva som hemmafru och ändå ha en trygg privatekonomi? Nyheter24 har pratat med Jasmin som lever som hemmafru, och hållbarhetsekonomen Madelén Falkenhäll, för att svara på det.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

1 timme sedan
"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

900 kronor mindre i månaden: Okända regeln sänker din pension

1 timme sedan
Att gå i pension tidigt betyder minde pengar i plånboken varje månad. Men vet du hur mycket pengar du förlorar på att sluta jobba innan riktåldern?