Gunilla von Platen har köpt Näsby Säteri för 175 miljoner kronor.
Gunilla von Platen har köpt Näsby Säteri för 175 miljoner kronor. - Foto: Henrik Montgomery/TT, Fredrik Sandberg/TT och Mats Schagerström/TT

Gunilla von Platens lyxköp – lagt vantarna på herrgård för 175 miljoner

Entreprenören och tv-profilen Gunilla von Platen har blivit med ny bostad och det är inte vilket hus som helst som 51-åringen lagt vantarna på.


Företagsledare och entreprenören Gunilla von Platen, 51, har blivit ett välkänt ansikte sedan hon var huvudperson i TV4:s "The Apprentice". 

Läs allt om Gunilla von Platen här: företagen, mordet på bästa vännen och maken.

Gunilla von Platen köper Näsby Säteri

Tidigare har Nyheter24 rapporterat om hur Gunilla von Platen, under förra sommaren, köpte ett nytt hus på Ingarö. Här kan du läsa om prislappen på Gunilla von Platens hus ute på Ingarö.

Nu har affärskvinnan blivit med ny bostad igen och denna gång har 51-åringen lagt vantarna på en slottsliknande herrgård i Nyköping. Mer specifikt har von Platen köpt Näsby Säteri, beläget vid sjön Runnviken, med närmare 800 hektar mark.

Säljaren är den före detta Ericsson-vd:n Lars Ramqvist och bostaden kostade von Platen, enligt uppgifter till Di, hela 175 miljoner kronor.

Gunilla von Platen: "Helt fantastiskt"

För Di beskriver Gunilla von Platen bostadsköpet som "helt fantastiskt". 

– Jag har letat efter en gård under många år, men det har inte klaffat hela vägen. När det blev den här, kunde jag inte hitta en gård som passade oss bättre, säger hon till tidningen och berättar vidare om hur Näsby Säteri ska användas:

– Min man jagar och vi har två äldre barn som är roade av det. Det finns otrolig jakt, fiske och natur där. Min man får det yttersta ansvaret medan jag kommer fortsätta jobba mer i stan. Vår plan är att kunna pendla och vara där på helger och under sommaruppehåll. Jag ser det som en investering i familjen. Det här är långsiktigt.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!