Papegoja avslöjade knarkgömma
Polisens märkliga syn avslöjade en knarkgömma i Laholm. - Foto: Tullverket/TT & Pexels

Papegoja avslöjade knarkgömma – flera män åtalas

Polisen fick sig en märklig syn när en man klev ut ur ett lägenhetshus med en stor fågelbur med en papegoja i. Upptäckten kom att leda till att polisen kunde avslöja en narkotikagömma, vilket Hallandsposten var först med att avslöja.


Hallandsposten var först med att skriva om en händelse i december förra året då polisen i Laholm fick in ett flertal tips gällande en lägenhet i staden. 

Tipsen stämde överens med varandra och handlade om att väldigt många människor kom och gick, efter korta besök i lägenheten, dag som natt – något som fick boenden i närheten att misstänka att något fuffens pågick bakom de stängda dörrarna.

Polisens upptäckt: Man med papegoja 

Polisen började övervaka lägenheten och fick sig en syn utöver det vanliga. En man, med en stor fågelbur och en papegoja, kom ut ur lägenheten. 

När polisen talades vid med mannen så uppträdde han, enligt Hallandsposten, nervöst. När han fick frågan om vem som bodde i lägenheten svarade han att den var tom.

Mannens svar visade sig vara en lögn då polisen kunde se att det var rörelse i lägenheten. För att säkerställa att det inte rörde sig om inbrott knackade polisen på och öppnade dörren. Patrullen möttes av en stark cannabisdoft och två drogpåverkade män hittades i bostaden.

Cannabislukten och att polisen även hittade en joint ledde till en husrannsakan där det påträffades en ansenlig mängd av olika narkotika. 

Hittade kokain, tramadol och hasch

Nu åtalas en 26-åring för grovt narkotikabrott. Polisen hittade och beslagtog 74 gram kokain, 274 tabletter tramadol och 122 gram hasch.

26-åringen åtalas också för folkbokföringsbrott då han bott på den aktuella adressen under en längre tid utan att anmäla det till Skatteverket. Enligt åklagaren har den åtalade haft för avsikt att sälja narkotikan, vilket 26-åringen i polisförhör nekat till. Istället har han hävdat att han endast brukar och inte säljer. 

Den 26-åriga laholmaren uppgav i det första förhöret att det var hans droger, men i senare förhör har han hävdat att den stora majoriteten, då särskilt kokainet, har förvarats som tjänster åt andra personer. Att det uppfattades så skyller han på att tolken som pratade med honom vid det första förhöret kanske inte förstod allt som sades.

En man i 30-årsåldern åtalas också för narkotikabrott. Lägenheten stod i hans namn och han har i polisförhör erkänt att han förvarade nästan 40 gram hasch i en byrålåda, rapporterar Hallandsposten.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!