Det blir dyrare att besöka Kolmården under högsäsong.
Det blir dyrare att besöka Kolmården under högsäsong. - Foto: Oscar Barkenbom & Pontus Lundahl/TT

Kolmården höjer priserna – så dyrt blir det för en barnfamilj att besöka parken

Det blir dyrare att gå på Kolmården den här säsongen – i alla fall om besöket sker under högsäsong. Nyheter24 har tagit reda på det kostar för en familj att besöka djurparken.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Det kan kännas långt borta, men snart är sommaren här. Redan den 1 april slår Kolmården upp portarna för säsongen, och har sedan öppet ända fram till den 23 september. 

I år kan det bli både billigare och dyrare att besöka den populära djurparken i gränsen mellan Östergötland och Södermanland – beroende på när du går dit. 

Här kan du läsa om att Gröna Lund sänker priserna inför årets säsong.

Så mycket kostar det att besöka Kolmården

Under lågsäsong har priserna sänkts. En biljett för en vuxen kostar nu 299 kronor som minst under lågsäsong, jämfört med 399 förra året. För barn är motsvarande pris 199 kronor. 

Det gör att en familj med två vuxna och två barn som vill besöka parken under lågsäsong kan betala som lägst 996 kronor i år. 

Under högsäsong har däremot de dyraste biljetterna blivit ännu dyrare. En vuxenbiljett har höjst med 30 kronor till 579, och detsamma gäller barnentrén som hamnar på 479 som mest. 

Det innebär att en barnfamilj med två vuxna och två barn kan få betala 2 116 kronor för att besöka Kolmården under högsäsong.

Fakta: Annika Troselius, Informationschef för Parks and Resorts.