Chris O'Neill får ingen räkmacka i sin ansökan om uppehållstillstånd efter att familjen bestämt sig för att flytta till Sverige, det meddelar Migrationsverket
Chris O'Neill får ingen räkmacka i sin ansökan om uppehållstillstånd efter att familjen bestämt sig för att flytta till Sverige, det meddelar Migrationsverket - Foto: Mikael Fritzon/TT & Anders Wiklund/TT

Migrationsverkets tydliga krav mot Chris O'Neill: "Inga undantag..."

Efter att familjen bestämt sig för att flytta hem till Sverige får Chris O'Neill ingen särbehandling. Han behöver söka uppehållstillstånd enligt den processen som gäller hos Migrationsverket, meddelar myndigheten via Facebook.


Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill har bestämt sig för att, med barnen prinsessan Adrienne, prinsessan Leonore och prins Nicolas, flytta hem till Sverige. Detta efter att ha bott i USA de senaste åren. 

Chris O'Neill får ställa sig i kö hos Migrationsverket

Chris och Madeleine meddelade i början av mars att man tänker flytta hem till Sverige med barnen. För att Chris ska kunna registrera sitt boende i Sverige behöver han ett uppehållstillstånd. Något han behöver ansöka om hos Migrationsverket. 

Trots de kungliga kopplingarna kommer myndigheterna inte göra några undantag för Chris O’Neill. Han behöver ställa sig i kö och ansöka om uppehållstillstånd. De menar att hans ärende behöver hanteras enligt den vanliga processen. 

”Det finns inga undantag för tredjelandsmedborgare som ansöker om uppehållstillsånd på grund av anknytning till kungligheter. Migrationsverket har inte heller några förenklade rutiner för detta och ärenden hanteras därför enligt den vanliga processen”, skriver Migrationsverket i ett inlägg på Facebook. 

Det innebär alltså att det inte blir någon räkmacka med ansökan utan processen får istället ha sin gilla gång och han får ställa sig i kö, för att sedan få ett beslut. 


På myndighetens Facebooksida förklarar de vad som gäller för kunligheter. Foto: Skärmavbild/Facebook
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Västeråsattacken troligtvis inte planerad

AI kliver in i Instagram och Facebook

Meta lanserar sin största AI-satsning hittills, när bolagets assistent kliver in i Facebook, Messenger, Instagram och Whatsapp. Men Sverige får vänta.

"Sträck på dig" – förhandla med banken

Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.

Två borgmästarkandidater mördade – på samma dag

Mexiko skakas av en våg av politiskt våld inför valen i juni. Under fredagen mördades två borgmästarkandidater – en i nordost och en annan i söder, enligt myndigheterna.

Vimmerby: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.

Bollebygd: Polisen rapporterar om knivlagen

1 timme sedan
"Stationsvägen, Bollebygd centrum", skriver polisen på sin hemsida.