20-åringen och 18-åringen misstänks för mordet på Tove i Vetlanda.
20-åringen och 18-åringen misstänks för mordet på Tove i Vetlanda. - Foto: Privat

Tove, 21 dog genom kvävning – 20-åringen tände eld på kroppen två gånger

Nu åtalas 18-åringen och 20-åringen för mord och grovt gravfridsbrott på Tove i Vetlanda. De åtalas för att gemensamt och i samförstånd ha begått gärningarna.


Tove, 21, försvann natten mot den 16 oktober efter en utekväll i Vetlanda. Hon hittades sedan död i ett skogsparti den 2 november. 

Nu åtalas två vänner till Tove, en 18-årig kvinna och en 20-årig kvinna, för mord och gravfridsbrott. De båda har suttit häktade, misstänkta för brotten, sedan den 17 oktober.

– Polisen har genomfört ett gediget utredningsarbete och jag anser mig ha en tydlig bild av händelseförloppet och de misstänktas delaktighet, säger senior åklagare Adam Rullman.

Här kan du läsa om 20-åringens perfekta liv – innan mordanklagelserna: "Utåtriktad"

Dödsorsak – så dog Tove i Vetlanda

Enligt åtalet dog Tove genom kvävning. I åtalet står att 20-åringen tagit strypgrepp på Tove, medan 18-åringen har hållit i 21-åringens armar.

Efter att Tove dött har de båda kvinnorna flyttat kroppen till ett skogsparti utanför Vetlanda.  

Där tände 20-åringen eld på 21-åringens kropp. Senare samma dygn ska hon ha återvänt till platsen och tänt eld på kroppen igen. 

Motivet till mordet på Tove 

Sedan tidigare har 20-åringen erkänt att Tove dog genom någon form av misshandel, och att hon därefter drabbats av panik och flyttat kroppen. 

18-åringen har medgett att hon hjälpt till att flytta kroppen, men att hon känt sig tvingad till det. 

– Utredningen talar för att den avlidna 21-åringen och den misstänkta 20-åringen haft en konfliktfylld relation, men något närmare motiv har inte kunnat klarläggas, säger Rullman.

Läs alla nyheter om mordet på Tove i Vetlanda här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!